Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
toplinski udar

Osijek već drugi put u ovom mjesecu ‘gorio’ na 40°C

'06.08.2012., Zagreb - Zbog visokih temperatura i vrucine ljecnici savjetuju piti puno tekucine. Izmjerena temperatura danas u Zagrebu je 35 stupnjeva. Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL'
Foto: 'Zeljko Lukunic/PIXSELL'
1/3
Autori: sv, sl/VLM, ivi, ba/VLM, , ibe
24.08.2012.
u 09:38

Prema Meteoalarmu vrijeme je u gotovo cijeloj Hrvatskoj potencijalno opasno za zdravlje

Osijek je danas drugi put u ovom mjesecu ‘gorio’ na čak 40 stupnjeva. Time je, kako doznajemo u Meteo-infu, premašio svoju maksimalnu temperaturnu vrijednost u posljednjih 60 godina. Današnji dan bio je najtopliji u godini, a na plus 40 ‘kuhali’ su se i u Slavonskom Brodu, Đakovu i Sisku. Samo stupanj niže zabilježen je u Zagrebu, Karlovcu, Daruvaru.

Nesnosne vrućine registrirao je i Meteoalarm, koji se "zacrvenio" pokazujući da je vrijeme u cijeloj Hrvatskoj osim u priobalnim područjima potencijalno izuzetno opasno za zdravlje. Priobalna područja označena su narančastom bojom, što znači da su u tim dijelovima Hrvatske vrućine tek nešto manje opasne od onih u kontinentalnim dijelovima.

Zbog ekstremnih vrućina u Slavoniji otkazan je i koncert Đorđa Balaševića, koji je trebao večeras nastupiti na otvorenom u Našicama. Iako je jutarnjih 13 nakratko osvježilo Ličane, već u poslijepodnevnim satima temperatura se popela na 33.

Zbog nezapamćene suše problema ima i u vodoopskrbi. Načelnik međimurske općine Belica Zvonimir Taradi zamolio je jučer mještane priključene na gradski vodovod da ne zalijevaju travu jer dio sela koji se koristi bunarima nema vodu zbog nezapamćene suše.

Paklene vrućine bile su pogubne i za riblji fond na ozaljskom području, točnije mjestu Trg. Tamo je izmjerena temperatura rijeke Kupe od nevjerojatnih 25 stupnjeva, što je, po svemu sudeći, dovelo do pomora ribe. No, točan uzrok utvrdit će vodopravna inspekcija.

U Splitu, u kojem je jučer bilo 35, mladi su, osim u moru, osvježenje pronašli i u fontanama. Vruće će biti i danas, a u nedjelju stiže osvježenje. Najviša dnevna temperatura bit će 26 ili 27 stupnjeva. I idućeg tjedna zadržat će se ispod 30.

Komentara 2

CE
Capt.Evans
06:10 25.08.2012.

Hej, a oni bi prodali Hrvatske vode arapima. Shodno nasem mentalitetu, mozda ima i tu neke logike. Onda cemo uvoziti vodu iz Arabije i zaraditi na proviziji!!??

KA
kaktuscar
11:27 24.08.2012.

e da mi je klima bar :) u sobi mi ispod 30 ne pada ni pred jutro :(

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije