Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osiguranje u prometu
Povratak na članak

Osiguravatelji žele prepoloviti odštete za prometne nesreće

Ministarstvo financija: Dobili smo prijedlog osiguravatelja, a tretirat ćemo ga ravnopravno s drugim prijedlozima, ako ih bude

Komentari 10

LA
larala
12:29 28.05.2012.

zanimljivo, prepolovili bi odštete al, ne bi smanjili cijenu obaveznog osiguranja za one koji dugi niz godina nisu prouzrokovali nikakvu štetu vec samo placaju ...

VL
OB
-obrisani-
12:33 28.05.2012.

Mafija se udruzila sa boljsevicima i evo rezultata , narode sto to trpis ?!

VL
DU
Deleted user
12:36 28.05.2012.

Vidila žaba konja da se potkiva pa i ona digla nogu.. Odnosno, osiguravatelji su vidjeli da banke, bankari u ovoj državi rade što hoće, pa se zapitali, zašto nebi i mi.. Tipična priča iz hrvatskog lonca..

VL
CH
chemica
12:42 28.05.2012.

Naravno da ne bi smanjili obavezno osiguranje za nas koji vozimo ko penzići. Hoće li država isto tako hitro maknuti i sve te nelegalno postavljene \"uspornike\" po hrvatskim cestama, da si bar automobile više ne uništavamo? Naravno da neće. Nije u interesu osiguravateljima. NIje u interesu ni Vladi. Ah, lijepa njihova. Nedo bog da opet pripuca jer mi se čini da bi \"ovo\" branili samo najgluplji među nama.

VL
MO
mozel
12:47 28.05.2012.

Hrvatska mora da se predrzava svh EU zakona jer ce postati clanicom EU ali,iako nebi postala clanicom ona mora da imade zakon koji odgovara u svim zemljama u koje hrvati imaju pravo voznje i zastite osiguranja.Ako jedan Hrvat dobije saobracajni udes ne svojom krivnjom on ce dobiti ostetu po propisanom zakonu EU a ako dobije Saobracajni udes jedan iz EU u Hrvatskoj on ce biti zakinut najmanje 50% od Europskog zakonskog osiguranja.Tadan ce doci da se to osiguranje ne priznaje i vozaci nece moci ulaziti u EU sa zastitom takvog osiguranja.

VL
MO
modovisisajteMaraschino
12:51 28.05.2012.

28.05.2012. u 12:29h larala je napisao/la: zanimljivo, prepolovili bi odštete al, ne bi smanjili cijenu obaveznog osiguranja za one koji dugi niz godina nisu prouzrokovali nikakvu štetu vec samo placaju ... *************************************************************************** 10 godina sam placao Kasko i osiguranje kucee i onda je grom udario u stup kraj kuce sto je prouzrocilo stetu na svim elektronickim uredjajima u kuci.... cak su neki poceli i gorjeti ali (ne)srecom bio sam doma pa sam ih ugasio.... i sto mislite da li sam dobio odstetu? nisam... prema njihovim pravilima nisam udovoljavao uvjete jer grom nije udario direktno u moju kucu vec je napon dosao preko javne mreze!!! i naravno mogu se zalit preko suda... jednostavno te prisile ta jos trosis novaca da bi se uhvatio u borbu s njima.... iz osiguranja zastupnik mi je sapnio da nisam smio gasiti pozar i da sam morao pustiti da vatra napravi stetu i da bih onda imao pravo na odstetu!!!! i sad se ti osiguraj.... samo bacas novce koje nikad neces vidjeti vise....

VL
Avatar SilentWalker
SilentWalker
13:28 28.05.2012.

Roka od 14, odnosno 30 dana nema nigdje u Europi jer je on jednostavno nemoguć. To je bila još jedna u nizu idiotarija koju je prihvatila bivša Vlada u Zakonu o osiguranju da se vidi koliko je uspješna (valjda uspješnija od svih drugih u EU). Što se odštete tiče nikada iz Croatia osiguranje d.d. nije potakla inicijativa da se sudi po nekakvim \"kriterijima\" koje je sastavio dr. Ćurković niti je on inicijator istih. O kriterijima se govorilo s druge strane, ali prijedlog nije usvojen o čemu govore i presude koje se donose i danas. Zakon o osiguranju još nije donesen i ne zna se da li će biti u današnjem obliku ili će Zakon o obveznim osiguranjima u prometu ponovno biti donesen kao poseban Zakon, a lumeni već znaju i da se donose nekakve tablice. Gomila neinformiranih ili tendencioznih novinara. Ovo nije bilo za nočekivati od Večernjeg lista za razliku od nekih drugih novina.

VL
SK
Skipper
14:42 28.05.2012.

Pa najbolje da se odštete kompletno ukinu i da samo ostane obveza da se osiguravateljima plaćaju premije. Tako da mogu i dalje dijeliti enormne plaće i graditi katedrale u čast Boga novca (čitaj: poslovne zgrade) Kad smo kod idiotskih propisaa - zar nije glupo da visina premije kod osiguranja od odgovornosti prema trećim osobama (tzv. obvezno osiguranje) ovisi o snazi motora? Kao da se sa manje snažnim motorom trećim osobama nanose manje štete nego sa snažnim! Banda lopovska osiguravateljska.

VL
GO
gologuz
15:29 28.05.2012.

Zato uredno skidaju bonuse nakon tri godine, jer u tom razdoblju nisam imao/registrirao auto. Pa mi je sada osiguranje opet u 100-postotnom iznosu.

VL
ME
melkior007
07:56 29.05.2012.

Smatram da je postojeći Zakon o obveznom osiguranju u prometu dobar jer su rokovi od 14 dana za materijalnu štetu i 30 dana za nematerijalnu štetu mogu u pravilu poštivati, ukoliko je osiguravatelj korektan u ponašanju.CO d.d. je uglavnom korektna u ponašanju, ali neki privatni osiguravatelji se ne pridržavaju rokova isplate, te nasve načine prolongiraju isplatu. Zbog toga je plaćanje zakonskih zateznih kamata od podnošenja zahtjeva u mirnom postupku ili tužbe sasvim u redu , jer tjera osiguravatelje da se drže rokova.Znači nije problem u rokovima već u ponašanju dijela osiguravatelja.Novčane isplate za bolove i strah koje određuje sudska praksa su u redu, jer se tu radi o iznosima od 3 do 4 tisuće kuna u prosjeku za bolove ili strah, a trajne posljedice su malo precijenjene u praksi, osim kod težih ozljeda.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.