Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
osvajanje tržišta

Osiguravatelji u akciji: Nude zdravstveno osiguranje ljubimaca

zena i pas
Igor Kralj/Pixsell
29.08.2012.
u 14:00

Osiguravateljskim kućama najzanimljiviji su vlasnici pasa, njih 400 tisuća koliko se procjenjuje da ih ima u Hrvatskoj, od čega čak 50 tisuća u Zagrebu

Procjene prema kojima u hrvatskim domaćinstvima ima dva milijuna kućnih ljubimaca privukle su osiguravateljske kuće da krenu u akciju osvajanja zanimljivog tržišta.

Najzanimljiviji su im vlasnici pasa, njih 400 tisuća, koliko se procjenjuje da ih ima u Hrvatskoj, od čega čak 50 tisuća u Zagrebu. No, atraktivne su i mačke, konji te egzotične životinje kojih ima sve više, o čemu govori podatak da je Croatia osiguranje u 2011. zabilježila rast osiguranja egzotičnih životinja za čak 300 posto, piše Zooportal.

Za razliku od prijašnjih godina, moći će se osigurati sve životinje, s rodovnicom ili bez, a uz već standardne pakete koji uključuju osiguranja od uginuća, bolesti, ubijanja, krađe, najveća novost koja se uvodi je zdravstveno osiguranje kućnih ljubimaca.

Police se uglavnom ugovaraju na godinu dana, a primjerice u Jadranskom osiguranju cijene se kreću od 2 do 12 posto vrijednosti životinje. Iz Jadranskog osiguranja još ističu da je interes za osiguranjem kućnih ljubimaca do sada bio slab, a rekorder je policijski pas koji je osiguran na 100 tisuća kuna.

Iz Croatia osiguranja pak su najavili da će vlasnicima pasa i mačaka vrlo brzo na raspolaganju biti tri osiguranja - dosadašnje osiguranje od rizika uginuća ili eutanazije, osiguranje liječenja zbog posljedica bolesti ili nesretnog slučaja i osiguranje od odgovornosti za štete učinjene trećim osobama.

Prosječna godišnja premija za psa ili mačku iznosi od 100 do 120 kuna. Za konje i egzotične kućne ljubimce premija se određuje od slučaja do slučaja. Dopunsko osiguranje za izložbe, pokriva i bilo koje putovanje ili izlet kućnog ljubimca,a nadoplata za ovaj rizik iznosi 50 posto od godišnje premije. Dakle, prosječna premija za kućnog ljubimca s ovom nadoplatom iznosila bi od 150 do 180 kuna godišnje.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Ključne riječi

Komentara 4

CH
chemica
14:22 29.08.2012.

Od 2 do 12% vrijednosti životinje... Ovaj moj četveronožni se počeo grohotom smijati. Pokvarena mačketina, kao da se želi vratiti u park gdje smo ga pokupili. Tišina...Sakrio se pod krevetom. Mamicu ti bezobraznu. A ne bi opet van. Jel da? Mucica maja.

TO
Toni50
16:04 29.08.2012.

Isplati se osigurati.Moja mca je prebila nogicu zdnju op. ljekovi i rengeni ne pitaj ... Nemaju milosti ! Narvno to vrijedi govoriti pravim ljudima koji imaju ljubimce ne životinje doma...

M3
Miške 3
06:50 30.08.2012.

Mojem (dragom) mačku je huligan zračnom puškom izlio desno oko. Tu pomaže nešto drugo, ne osiguranje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije