Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nedjeljom u dva

Orepić: Ako je istina da je ministar pisao da se film ne može emitirati, mora otići

Vlaho Orepić
screenshot HRT
14.01.2018.
u 15:13

"Moj politički cilj je uređena, pristojna i građanska Hrvatska", rekao je Vlaho Orepić

Gost emisije Nedjeljom u dva bio je saborski zastupnik Vlaho Orepić koji je govorio o razlozima izlaska iz Mosta, budućim potezima ali o situaciji na hrvatskoj političkoj sceni i društvu općenito. 

"Ja politiku smatram kao obavljanje posla za narod. To se sada ne događa, izostaje posao za narod. Mi trebamo vratiti politiku u te vode", rekao je Orepić.

Odgovorio je na pitanje zašto je izašao iz Mosta, no izostao je konkretan odgovor.

"Moj izlazak je doslovno izraz jedne političke ljudske dosljednosti. Nema politike za narod. Politika se srozala da se svela na ogovaranje i diskreditaciju. Posao za narod se ne obavlja", rekao je i dodao da u Hrvatskoj za ništa nitko ne odgovara.

"Moj politički cilj je uređena, pristojna i građanska Hrvatska", rekao je.

"Kada sam izašao rekao sam da konfliktna politika znači da ne nudimo konkretna rješenja", dodao je.

Na pitanje voditelja Aleksandra Stankovića radi li se tu i o politici prema Agrokoru i prema desničarenju odgovorio je: 

"Iz uvažavanja ne želim se upuštati u to. Ulaziti u dubini ušao bih u diskreditiranje i ogovaranje". I dalje na izistiranje voditelja o tome što misli pod tim desničarenju nije želio dati konkretan odgovor.

"Radi se o dokumentu koji se bavi nasiljem nad ženama i nasiljem u obitelji i ako se usvoji bit će standard za ljude koji su ugroženi", rekao je o Istanbulskoj konvenciji.

Ne postoji uporište za rodnu ideologiju dodao je.

"Moramo biti otvoreno društvo, jedina realna politička opcija je ta koja će prihvatiti različitost", rekao je. 

"Branitelj sam, branio sam se za slobodu za domovinu i slobodu u domovini. Ako je istina da je ministar pisao da se film ne može emitirati mora otići", rekao je Orepić osvrnuvši se na događaju oko prikazivanja filmova na HRT-u.

Smatra kako je dio braniteljske populacije privilegiran u odnosu na ostale građane. "Branitelje se treba poštivati i uvažavati, ali ja ne mogu jesti šniclu, a da građanin koji za tu šniclu radi - nema ni za toć", kazao je. 

Hrvatska država je u neredu

"Stvarni problem Agrokora su društveni odnosi koji su iz toga proizašli. Po meni je zabrinjavajuće da je Todorić uopće uspio otići iz Hrvatske", rekao je Orepić o Agrokoru. 

"Hrvatska država nije u krizi nego u neredu. Problem Agrokora je puno dublji", rekao je dodavši da se rođački kapitalizam mora rješavati.

"Vidim da je počeo realizirati neke stvari koje sam ja počeo", rekao je Orepić o radu ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića.

Kao saborski zastupnik definirat će probleme koji postoje, kontaktirat će struku i zaobličiti u prijedloge zakonskih akata. 

"Zastupnik treba prepoznati prave probleme", rekao je.

Na pitanje voditelja u kojem Klubu bi to mogao. "Neću patiti od klasične forme", rekao je. 

Komentara 141

CR
croban1111
14:43 14.01.2018.

Sjećam se tko i kakvi su bili podoficiri u jna.Velika većina.Ovaj lik je ogledni primjer.

Avatar BAS-TEK
BAS-TEK
15:57 14.01.2018.

2 KRKANA NEDJELJOM U 2

DO
DonQuijote
14:55 14.01.2018.

Je, baš će takvi ljigaci određivati tko ide a ko ostaje. Gnjida koja je pozvala "narod" na ulice kad je dobio nogom u dupe iz vlade

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije