Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLUKA OPTUŽNOG VIJEĆA

Optužnica protiv Petra Pripuza i 11 osoba drugi put vraćena USKOK-u na doradu

Zagreb: Pripuz oslobođen za pogodovanje C.I.O.S.-u za zbrinjavanje otpada
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/4
01.03.2023.
u 11:50

Pripuzova obrana od početka tvrdi da USKOK nikakvim dokazima nije potkrijepio navode optužnice

Treća sreća. I tako se može sagledati ono što se dogodilo na optužnom vijeću na zagrebačkom Županijskom sudu koje je odlučivalo o optužnici protiv Petra Pripuza i još 11 okrivljenika koje USKOK tereti za izvlačenje novca u trgovanju metalnim otpadom i izbjegavanju plaćanja poreza. Jer sud je optužnicu ponovo vratio USKOK-u na doradu. A to je već jednom bio učinio 2020.

Ovaj put optužnica je USKOK-u na doradu vraćena jer sud smatra da za ono za što se Pripuz i ostali terete nisu izvedeni odgovarajući dokazi. Odnosno da iz izvedenih dokaza ne proizlazi ono za što ih se tereti, pa sud smatra da je optužnica  nejasna i proturječna te traži da USKOK razjasni i raščisti sve nejasnoće. Imaju rok od dva mjeseca da to naprave. Zadnji put kada im je optužnica bila vraćena u na doradu, imali su rok do šest mjeseci za dodatna pojašnjenja.

USKOK tereti Pripuza da je od 16. siječnja 2012. do 4. travnja 2017., stvarno upravljajući poslovanjem trgovačkog društva CE-ZA-R, povezao u zajedničko djelovanje ostale okrivljenike, plaćajući njihovim tvrtkama željezo koje je već kupio direktno od dobavljača. Tako je prema tvrdnjama USKOK-a iz CE-ZA-R-a izvučeno oko 39,8 milijuna kuna, dok je proračun zbog neplaćenog PDV-a oštećen 5,2 milijuna kuna.

Među optuženima je i Pripuzov sin Ante Pripuz, a Pripuzova obrana od početka tvrdi da USKOK nikakvim dokazima nije potkrijepio navode optužnice. Tvrde i da za najbitniju postavku optužnice – da je CE-ZA-R po Dalmaciji otkupljivao od građana metalni otpad i da su se tvrtke iz optužnice samo fiktivno koristile radi izvlačenja gotovine – USKOK  nije ponudio ni jedan dokaz.

VIDEO Afera Agram: Pripuz oslobođen svih optužbi, osuđujuće presude za nezakonita zapošljavanja

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar kvasac60
kvasac60
12:17 01.03.2023.

Samo u Hrvatskoj..

ZA
zagi101
12:26 01.03.2023.

cijeli Zagreb zna za to i nikom niš, sudstvo se pravi bedasto

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije