Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Optuženi diler bacio fascikl na sudsko vijeće

svlina
Nino Strmotić
27.10.2009.
u 12:36

Optuženi Denis Mirko Mandić je bez ikakva povoda ustao sa svog mjesta, došao na dva metra i bacio fascikl prema sudskom vijeću. - P**** ti ma******* smeće jedno, unaprijed si me osudio - kazao je.

Denis Mirko Mandić, jedan od 17 optuženih u slučaju Parangal zbog preprodaje droge i postavljanje eksploziva pod vozila konkurencije, gađao je predsjednika sudskog vijeća Zorana Kežića - fasciklom.

Incident se dogodio na samom početku glavne rasprave dok se preslušavao telefonski razgovor između optuženog Svaline i Žunića. Žunić je u razgovoru zatražio da ga se poveže s čovjekom od kojeg može nabaviti drogu.

U tom trenutku, Mandić je bez ikakva povoda ustao sa svog mjesta, došao na dva metra i bacio fascikl prema sudskom vijeću.

- P**** ti ma******* smeće jedno, unaprijed si me osudio - kazao je Mandić sucu na što je Kežić naredio da ga izbace iz sudnice.
- Nije mi osigurano pravo na pošteno suđenje, vratite ga nazad  - pobunio se Goran Svalina, koji je optužen da je vođa skupine dilera.

Pobunili su se te digli sa svoga mjesta brat Gorana Svaline, optuženi Joško Svalina i Igor Dokić, a sudac im je naredio da sjednu, što su oni odbili te je sudac izbacio i publiku iz sudnice.

U trenutku bacanja fascikla pravosudni policajci nisu reagirali pa je tako čuvar Jošku Svalini rekao "Sjedni, nemoj, meni radiš probleme", a ovaj mu je rekao da ga "boli k****".

Većina optuženih tražila je izuzeće sudskog vijeća i svih sudaca Županijskog suda u Splitu zbog ovog incidenta s fasciklom te zato što je svaki sudac dolazio u doticaj s optuženima u ranijim slučajevima.

Ključne riječi

Komentara 4

MM
Mladen Miletić
14:03 27.10.2009.

Optuženi diler bacio fascikl na sudsko vijeće, jedan vid jako slabe neuspiješne odbrane !

VU
vulgaris
14:16 27.10.2009.

Trebao mu je sudac odmah opalit jednu godinu zbog nepoštivanja suda, onda nastavit proces za predmetno kazneno djelo. Drugi put nebi ni donio fasciklu na ročište.

AN
Andreeejjj
19:45 27.10.2009.

Iz prve godinu zatvora za to bacanje, pa onda nastaviti sa godinama zatvora, da se ti dilerski stvorovi smire...maksimalne kazne im opaliti, pa ce se znat ljepse ponasati primitivni kriminalci! Koje sudstvo, a tek pravosudna policija, koja je uplasena i bojazljiva! Specialce u sudnice i biti ce reda i mira! Sa tom stokom, ne ide nikako drugacijee, fuuuuujjjjjjjjj..........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije