Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bez dokumenata

Ekspresna optužnica: U kombiju vozili 67 ilegalaca, 35 nađeno u besvjesnom stanju

Novska: Policija zaustavila kombi u kojem je bilo 50-ak ilegalaca lošeg zdravstvenog stanja
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/2
02.01.2017.
u 13:00

Mlađi osumjičenik u Srbiji je dogovorio s Afganistancem da će zajedno s drugookrivljenim za 4000 eura prevesti najmanje 40 afganistanskih državljana kroz Hrvatsku do granice sa Slovenijom

Svega dva tjedna trebalo je Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku da okonča istragu i podigne optužnicu protiv dvoje bugarskih državljana u dobi od 43 i 50 godina koji se terete za krijumčarenje 67 imigranata. Riječ je o slučaju koji je nedavno šokirao javnost, kada je otkriveno da je 67 ilegalaca  bilo  nagurano u kombi britanskih oznaka, koji je pukom slučajnošću policija zaustavila kod Novske 17. prosinca 2016.

Kada su otvorili vrata vozila, unutra su našli nagurane ljude, a najmanje njih 35 bilo je u besvjesnom stanju. Prema optužnici, Bugari se terete da su se početkom prosinca u Srbiji dogovorili s nesretnim imigrantima da će ih bez putnih isprava provesti kroz Hrvatsku.

Od 67 nesretnika koji su krenuli u potragu za boljim životom, njih 40 su državljani Afganistana. Ilegalci su svoj “prijevoz” platili oko 4000 eura, a nije poznato gdje su prešli srbijansko - hrvatsku granicu. Njihovi vozači pokupili su ih između 284 i 285 kilometra autoceste Lipovac-Bregana, nakon čega su ih nagurali u kombi koji su također ranije preuzeli. Jedan od Bugara je vozio osobni automobil ispred kombija kao izvidnica, dok je drugi upravljao kombijem u koji je bilo nagurano 67 osoba.

U kombiju nije bilo zraka, pa su ljudi počeli padati u nesvijest, a kod Novske je Bugare i njihov ljudski teret zaustavila policija. Ono što su vidjeli kada su otvorili vrata ih je šokiralo, jer je u malo prostoru bilo nagurano 67 ljudi, od kojih je 35 bilo bez svijesti. Ozlijeđeni imigranti su prevezeni u bolnice, gdje im je ukazana liječnička pomoć, dok su Bugari uhićeni i pritvoreni. Tužiteljstvo u optužnici traži da im se produlji istražni zatvor koji im je određen zbog opasnosti od bijega te opasnosti od ponavljanja djela.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije