Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKORO DVIJE GODINE NAKON NESREĆE

Optužen da je zbog prebrze vožnje usmrtio četvero onkoloških pacijenata koje je prevozio

Garešnica: U sudaru kamiona i sanitetskog vozila poginule dvije osobe
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/3
05.04.2022.
u 13:48

Vozač i suvozač teretnog vozila bili su lakše ozlijeđeni, dok je četvero putnika koji su bili u sanitetskom vozilu, preminulo

M.D. (54), vozač sanitetskog vozila optužen je da je skrivio nesreću u kojoj su poginule četiri osobe, a optužnicu je protiv njega podiglo ŽDO Bjelovar.

Riječ je o tragediji koja se dogodila 29. lipnja 2020. u 13.05  u Rogoži kod Garešnice. Prema optužnici, M.D. je upravljao sanitetskim vozilom  te se kretao državnom cestom DC-45 iz smjera Kutine prema Garešnici. Vozio je 131 kilometar na sat, na mjestu gdje je ograničenje bilo 40 kilometara na sat, a osim toga se nije se kretao obilježenom prometnom trakom koja se proteže uz desni rub kolnika iako je bio dužan kretati se tom trakom.

Tužiteljstvo u  optužnici tvrdi da je brzo vozio iako je bio svjestan da takvom vožnjom ugrožava, osim svoje, i sigurnost drugih  sudionika u prometu.  

Prema optužnici, M.D. se tereti i da je prolazeći kroz lijevi zavoj, sanitetskim vozilom prešao na lijevu stranu kolnika. Tom stranom kolnika se pravilo kretalo teretno vozilo pa je uslijed svega toga došlo do sudara.  Vozač i suvozač teretnog vozila bili su lakše ozlijeđeni, dok je četvero putnika koji su bili u sanitetskom vozilu, preminulo.

Bila je riječ o onkološkim pacijentima koje je vozio u Daruvar nakon kemoterapija u Zagrebu.

>> VIDEO Policija o tragediji u Donjoj Bistri: Majka je nožem ubila dijete i sebe, tijela je pronašao otac

Ključne riječi

Komentara 1

MO
modovisisajteMaraschino
14:11 05.04.2022.

zato ja radije idem sam, i na kemoterapije, i na preglede. voze te ko vreću krumpira. to što treba naći mjesto za parkiranje u Zagrebu je manja gnjavaža nego da me voze sa sanitetom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije