Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAZIVAJU SE IZBORI

Optužbe pljušte Virom: Savjetnik Kapović ima 15.000 načelnik, a načelnik 13.000 kuna plaće!

Foto: Frane Šarić
1/2
20.11.2023.
u 12:59

Kriminalci vode općinu Vir. Oni su dvije godine zazivali izbore i sad nek daju ostavke i mi ćemo naše dati i idemo na izbore. Ovaj slučajni načelnik Marino Radović je potrčko jednog kriminalca Kristijana Kapovića i nek da ostavku - rekao je Frane Vučetić

Načelniče daj ostavku…” Kad ti osvojiš 70 posto onda se javi a ne ovakvo bezobrazno me prekidati u izjavi…” Verbalni obračun pred kamerama nakon konferencije za novinare u kojoj je načelnik Vira Marino Radović od predstavnika oporbe Frane Vučetića pozvan na ostavku, a potom ovaj oporbu prozvao da su oni ti koji su ranije putem prebjega dobili većinu u općinskom vijeću otoka Vira, pokazao je sav politički kaos na otoku spojenim mostom na zapadnom dijelu Zadarske županije. Sve je započelo konferencijom za novinare predsjednika općinskog vijeća.

Josipa Bašića i nezavisnih vijećnika plus HDZ-a i DP-a koji su ponudili ostavke i pozvali načelnika i njegovu šestoricu vijećnika na ostavke. Pri tom su objavili da ih je nezavisna viječnica koja je dosad s njima činila većinu napustila zato što joj oni nisu omogućili da bude savjetnica i da nisu pristali na njenu, kako su rekli, ucjenu da za to prima 1500 eura.

- Većina više na Viru ne postoji, mi smo još u srpnju prošle godine htjeli smijeniti načelnika općine Vir. Sve odluke većine stavio je načelnik van snage. Tražili smo u četri navrata sastanke s načelnikom bezuspješno na savjet posebnog savjetnika Kristijana Kapovića. Počeli su se događati problemi u našim redovima kada je prestala komunikacija s vijecnicom Jadrankom Okrešom, koja nas je ucijenjivala rušenjem kvoruma. Ona je tražila moju smjenu i navodno ju je dala na protokol - istakao je predsjednik općinskog vijeća iz redova oporbe Josip Bašić. U prozivkama na račun načelnika Radovića, Frane Vučetić predsjednik udruge Vir bez podjela istakao je da pravna država na Viru ne postoji i da preko Virskog mosta nije prošla, napose zbog neusvajanja prostornog plana i izdavanja građevinskih dozvola. Prozvao je i policiju i dorh da štite kriminal.

- Kriminalci vode općinu Vir. Oni su dvije godine zazivali izbore i sad nek daju ostavke i mi ćemo naše dati i idemo na izbore. Ovaj slučajni načelnik Marino Radović je potrčko jednog kriminalca Kristijana Kapovića i nek da ostavku - rekao je Frane Vučetić.
Načelnik Vira Marino Radović dao je izjavu nakon te konferencije i rekao da ako ne bude većine da će onda izbora za vijeće biti.

POVEZANI ČLANCI:

- Sad kad su izgubili većinu sad bi izbore. Ja sam dobio 70 posto u drugom krugu, i nakon toga se dogodio prebjeg na njihovu stranu i stvorio konfuziju. Do prebjega je sve funkcioniralo. Tvrdnje da sam ja pijun su samo političke priče destruktivaca zbog kojih su potrebiti ostali bez socijalnih davanja. Nedvojbeno je da je Kristijan Kapović bio vlast sve ove godine i da mi je njegov savjet dobrodošao. Kristijan Kapović je moj savjetnik i prima 15.000 kuna - rekao je načelnik Radović i na upit odgovorio da on ima 13.000 kuna plaće.

>> VIDEO Ukidanje mjere roditelj odgojitelj nije protuustavno. Dolenec: Ovo je velika pobjeda

Ključne riječi

Komentara 2

ME
metropolac
13:40 20.11.2023.

Kakve savjete Kristijan Kapović može savjetovati, a da vrijede 15000 kn mjesečno?

BF
bf23
14:21 20.11.2023.

Kako to da još primaju plaću u kunama!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije