Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Policija upozorava'

Oprezno s potpisivanjem pretplatničkih ugovora

Pretplatnički ugovori
Foto: Pixsell
29.09.2015.
u 09:39

Policija upozorava sve građane da budu posebno oprezni i ne nasjedaju na razne oblike prijevara kojima počinitelji nastoje ostvariti protupravnu imovinsku korist

Policija poziva građane na oprez prilikom sklapanja raznih pretplatničkih ugovora, a naročito da ugovore ne potpisuju i na taj način ne čine usluge drugim osobama, posebno onima koje su im nepoznate ili slabo poznate.

–  Naime, proteklih dana policija PU primorsko-goranske zaprimila je prijave dvoje građana, starosti 83 i 21 godinu, koji su oštećeni kaznenim djelima prijevare. Oni su za druge osobe u trgovinama u Rijeci i Krku potpisali ugovor o korištenju telekomunikacijskih usluga i kupnji mobitela, nakon čega su stvarni korisnici usluga i mobilnih uređaja nestali u nepoznatom smjeru. Procjenjuje se da su građani, čiji su potpisi na ugovorima, sveukupno oštećeni za oko 18 tisuća kuna – javljaju iz policije.

Policija upozorava sve građane da budu posebno oprezni i ne nasjedaju na razne oblike prijevara kojima počinitelji nastoje ostvariti protupravnu imovinsku korist.

 – Građanima preporučujmo da prije potpisivanja ugovora, obrazaca, pristupnica i sličnih papira dobro provjere o čemu se zaista radi. Na taj način se ne izlažete nepotrebnim troškovima i materijalnoj šteti, a svoje osobne podatke ne činite dostupnima drugim osobama – poručuju iz policije. 

>> Ne nasjedajte na novu prijevaru na Facebooku

Ključne riječi

Komentara 17

DU
Deleted user
09:56 29.09.2015.

Ispravite me ako sam u krivu, ali do OIB-a može doći bilo tko - preko adrese i zatim utipka npr. u zemljišne knjige ili katastar kućni broj i ulicu, učas ima OIB vlasnika. A kad se usvajao OIB, govorilo se da će biti ekskluzivno dostupan samo policiji i pravosuđu. Npr. HTV inkasator, djelatnici Elektre ili bilo tko u tom rangu cool traži OIB od korisnika - iako nema zakonsko ovlaštenje. I to "prolazi", iako u suprotnosti s zakonom. I onda se policija čudi kad dođe do zloupotreba osobnih podataka - a da prvo krenu u sukob s onima koji skupljaju takve podatke mimo zakonskog ovlaštenja!?

ST
St77
10:41 29.09.2015.

Lopovi ne sve moguće načine žele zaraditi na nevolji naroda pa su sad krcati oglasnici sa brzim kreditima po čitavoj Hrvatskoj.Provjereno i kaže neka koke ovako: Dogovorimo se da se nađemo u vašem gradu kod tcoma,kažem va koji mobitel uzmete na pretplatu,ja vama pozajmicu,vi meni mobitel i kad isplatite dug ja vam ga vratim.Pitam ja nju što sa mojoj sim karticom..Ne misli valjda i nju uzet pa na moje ime natući dug?Kaže,sve ide sa mnom..E pa sad ko je lud nek to napravi.

SS
simpatican.simpa
10:20 29.09.2015.

Zanimljivo da policija nas upozorava umjesto da te sumnjive tipove pokupi i kazni, da kazni operatere koji na sumnjiv i nasilan nacin zele pridobiti klijente.. slično je i sa sumnjivim lihvarskim kreditima koji se pojavljuju u novinama, reklame po banderama...očitoo da i neki policajci imaju deal s njima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije