Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slučaj uhićenih hrvata u zambiji

'Oprez s posvajanjem u Africi, nije sve legalno. U Hrvatskoj ima puno djece s traumom koje nitko ne želi'

27.12.2022.
u 19:49

Vijest da su četiri bračna para iz Hrvatske završila u pritvoru u dalekoj Zambiji netom nakon što su tamo posvojila djecu iz Konga i da su uhićena zbog sumnje u trgovanje ljudima ponovno je aktualizirala pitanje posvojenja u našoj zemlji. Posvojeno je ove godine 188 mališana u Hrvatskoj, što je više nego prethodnih godina, no broj potencijalnih posvojitelja šest je puta veći. Bez adekvatne je roditeljske skrbi, istodobno, oko 2800 djece. Je li procedura posvojenja djece kod nas komplicirana pa stoga parovi odlaze u Afriku da bi postali roditelji ili je problem nešto drugo?

Komentara 24

Avatar Purgerdragovoljac
Purgerdragovoljac
08:14 28.12.2022.

Zašto mediji šute da je među uhićenima vijećnica stranke Možemo i gitarist Hladnog piva?????? Ne trebaju im napisati imena, ali da je riječ recimo o braniteljima ili svećenicima, to bi bilo u naslovu.

SE
Separator
23:25 27.12.2022.

Naslov bi trebao biti gitarist Hladnog piva kupio dijete u Kongu, ali to nećete čitati.

Avatar R2D2
R2D2
20:28 27.12.2022.

Među tim parovima je i jedna eljgebete aktivistkinja, koja je u međuvremenu postala napol muško.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?