Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
koprivnica

Oporba tvrdi da je SDP izmislio obljetnicu za svoju kampanju

'13.04.2013., Bjelovar - Gradjani izasli na prve hrvatske izbore za Europarlament. Biraci ce svoijim glasovima izabrati 12 zastupnika koji ce predstavljati Hrvatsku u Europskom parlamentu nakon 1. srp
'Marijan Susenj/PIXSELL'
19.04.2013.
u 10:00

Zašto nisu slavili petu, desetu i petnaestu godišnjicu - pita Ernest Forjan (HDZ)

Koprivnička vlast odlučila je u ponedjeljak svečano obilježiti 20 godina funkcioniranja Koprivnice kao jedinice lokalne samouprave. Na proslavu u kino Velebit doći će i hrvatski predsjednik Ivo Josipović.

Prvi put

To bi trebala biti neka vrsta prisjećanja na prve lokalne izbore u Hrvatskoj, održane u veljači 1993. godine. S obzirom na blizinu novih lokalnih izbora, i na to da se obljetnica \"funkcioniranja Koprivnice\" proslavlja prvi put, oporbeni kandidati za gradonačelnika tvrde kako je gradska uprava predvođena gradonačelnicom Vesnom 
Želježnjak (SDP), koja se kandidira za novi mandat, proslavu izmislila za potrebe predizborne kampanje.

Cirkus

- Bit će to klasičan primjer političkog skupa. SDP će odraditi kampanju pod krinkom izmišljenog događaja. Zašto nisu slavili pet, deset i petnaest godina? SDP je svjestan da je razočarao građane i sada pokušava sve da dobije izbore - izjavio je jučer HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Ernest Forjan.

S njim se slaže i nezavisni kandidat Mladen Švaco.

- To su izmislili da uštede na troškovima kampanje, jasno je da su glavni motiv za taj cirkus izbori. Taj model ne odstupa od načina na koji vlada SDP-ova većina u Koprivnici - od ljudi rade budale - rekao je on.

V. Želježnjak, pak, negira da bi proslava imala ikakve veze s izborima.

- Datum je usklađen sa slobodnim terminom predsjednika Josipovića još prije tri mjeseca. Troškovi će biti nula kuna. Ručak za dio uzvanika podmirit će sponzor - ustvrdila je koprivnička gradonačelnica.

Taj sponzor je Podravka, kompanija kojoj je na čelu bivši SDP-ov gradonačelnik Zvonimir Mršić.

Pismo

Župan Darko Koren (HSS) jučer je poslao pismo predsjedniku Ivi Josipoviću u kojemu ga poziva da u ponedjeljak posjeti i Županiju, kad to već nije moga nedavno za Dan županije. - Čuo sam da dolazi u Koprivnicu na proslavu \'toga nečega\', pa sam ga podsjetio kako je obećao da će prvom prilikom posjetiti Županiju. Imamo o čemu razgovarati - izjavio je Koren.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije