Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SABORSKA RASPRAVA
Povratak na članak

Oporba kritizirala Brnjac: 'U Strategiji turizma posve su zaboravljeni Slavonija, Baranja i Srijem'

A za razvoj te Strategije koja se, kako je dodala, temelji na tri stupa održivosti - ekološkoj, ekonosmkoj i društvenoj - osigurano je više od 1,2 milijarde eura namijenjenih za javnu turističku infrastrukturu, ali i za poduzetnike

Komentari 1

TR
Tridvajeda
14:23 01.12.2022.

Naravno, kada turizam u Slavoniji, Baranji i Srijemu vodi grupa umreženih žena, a koje guraju točno određene tvrtke i pojedince te su potpuno zatvorene za bilo kakve inicijative koje ne dolaze iz njihovog malog kruga ufuranih malograđana. Treba li ići dalje od toga da na HeadOnEast festivalu možeš pojesti fritule, hamburgere ili sličan junk-food, a festivali budu uredno ili nepristupačni građanima, jer ih suludo raštrkaju po selima, ili budu zapravo događaj gdje se lokalne seljanke dođu pokazati. Ako tamburicu u Osijeku počinju nazivati seljačkom i nepoželjnom, dok ju kolijevki Osijeku godinama pokušavaju preoteti Zagorje, Moslavina, Vojvodina i drugi krajevi, zar takve "turističke" radnike ne bi trebalo odavno otpustiti kao nestručne?! Dotičnim gospođama bi netko trebao objasniti, da samo pokondirene tikve glume Bečanke u provinciji. Ni jedan grad u Slavoniji, Baranji i Srijemu, izuzev Vukovara koji je simbol sam po sebi, nema službeni suvenir, a gastronimijom vedre i oblače podobnici te ju čine neprepoznatljivom, zastarjelom i onom koja provincijski i malograđanski ovisi o prolaznim amerikaniziranim i talijaniziranim trendovima.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.