Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Deset milijuna više

Oporba ističe da su veći prihodi u krizi nerealni

'26.11.2012., Sisak - Odrzana je sjednica Skupstine Sisacko-moslavacke zupanije na kojoj su vijecnici raspravljali o opseznim dnevnom redu od 30-tak tocaka.  Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL'
Foto: Nikola Čutuk/Pixsell
1/3
28.11.2012.
u 13:20

Ne vjerujem da će gospodarstvo imati takav uzmah da se prihodi toliko povećaju, kaže M. Šepak

Proračun Sisačko-moslavačke županije za iduću godinu iznosit će 279 milijuna kuna, deset milijuna više nego lani. Većinom glasova prihvatili su ga vijećnici na jučerašnjoj Županijskoj skupštini, no skidanje te točke s dnevnog reda zatražili su oporbeni Mijo Šepak (HDZ) i Marijana Petir (HSS).

Netransparentno

– Proračun je netransparentan, prenapuhan, nije ni socijalan ni razvojan. Planirano je povećanje prihoda od poreza i prireza na dohodak sa 70 na 82 milijuna kuna. Ne vjerujem da će gospodarstvo imati takav uzmah da će napuniti proračun. Bilo bi lijepo kad bi bilo istinito, no nije realno. Očekuje nas brzi rebalans - poručio je Mijo Šepak. Franjo Glušac, pročelnik Odjela za financije, ne očekuje probleme u izvršavanju proračuna, a rebalans predviđa tek za jesen 2013.

– Proračun je netransparentan jer je zakonodavac zakonom propisao da se tako prikazuje. Ne vide se sve aktivnosti pa se time omogućuje predlagatelju proračuna da planira aktivnosti tijekom godine, a ne da se zbog svake promjene ide u rebalans. To omogućuje i bolje iskorištavanje sredstava. Proračun sadrži planove svih korisnika - zaključio je Glušac.

Zapošljavanje u Županiji

Stanje gospodarstva i 31 posto nezaposlenih na području čitave županije potakli su vijećnicu Marijanu Petir na pitanje kojim projektima Županija planira ispraviti crne brojke.

– Županija se opet našla na naslovnicama kao primjer rastrošnosti. Od 2008. do 2011. broj zaposlenih povećan je za 225 posto - napomenula je Petir. Te navode demantirala je županica Marina Lovrić Merzel.

– Županija ima 87 zaposlenika i devet vježbenika. Možda se misli na Grad Sisak gdje je samo u ŠRC-u zaposleno 70-ak djelatnika, Domu kulture više od 40... Županija pomaže razvoj gospodarstva raznim subvencijama i potporama. Nikad niste glasali za naše projekte, niste se javljali kad se o tome pričalo, a sad vas zanima što se radi. Nemam potrebu dodatno ih elaborirati - kazala je županica. O promjeni imena Gvozd u Vrginmost te ingerenciji Županije da se umiješa u to pitao je HSP-ov Damir Prpić.

– Ovo nije u nadležnosti Skupštine i ne treba o tome raspravljati - poručila je Marina Lovrić Merzel.

Komentara 1

IS
istinito
08:50 29.11.2012.

Lopovi protiv lopova, tko ce od koga vise jamit.?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije