Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
04.12.2014. u 12:00

Takve su odluke uvijek lakše, no, na žalost, ne nužno i moralnije.

Uoči prošlih parlamentarnih izbora, nakon Večernjakova sučeljavanja kandidata s temom vanjske politike, tadašnja pretendentica, a sada ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić, verbalno se sukobila s ministrom Gordanom Jandrokovićem. Prigovorila mu je što Hrvatska nije glasala za prijedlog da se Palestinu, kao neovisnu državu, primi u Unesco. Nije se moglo, postoje interesi SAD-a, ne možemo samo tako okrenuti leđa saveznicima, odgovarao joj je ministar.

Vesna Pusić odmahivala je glavom: “Ne, ne. Neke se stvari ipak moraju napraviti”. Točno tri godine poslije ministrica Pusić treba donijeti odluku koliko će se ići protiv interesa i zahtjeva velikih država u slučaju Palestine. Ulog je, naravno, veći, sad govorimo o priznavanju države. Hoće li Hrvatska slijediti europske države koje su je već priznale? Odgovor je pitijski: “Idemo u tom smjeru, ali postoji intencija da se sve države EU koordiniraju po tom pitanju”.

Naravno, osim onih koje je već nisu priznale. Ponovno se Hrvatska skriva iza zajedničkih odluka koje su alibi za preuzimanje političke odgovornosti. Takve su odluke uvijek lakše, no, na žalost, ne nužno i moralnije.

>>'Palestinsko pitanje je kompliciranije od Ikeinog namještaja'

>>Picula: Priznanje Palestine od Švedske doživljavam kao koktel motiva

Komentara 3

NA
Nadalinaaa
12:46 04.12.2014.

Jedino po pitanju plastičnih vrećica i zaštite udbaških zločina Hrvatska je imala svoj čvrsti stav, suprotan svim ostalim članicama EU. Tako smo im, eto, pokazali da mi nismo "ptičji rezervat" kojem se može sve diktirati.

Avatar SimeDjodan
SimeDjodan
00:06 06.12.2014.

Vesna Pusić - niste valjda mislili da ima nešto pametno za reći? Kralježnica nix.

TT
tomoice_tomice
15:39 04.12.2014.

Nevjerojatno je da netko tko je u životu napisao tri teksta sebe naziva kolumnistom. Hahahahaha, Večernji, jaki su vam standardi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije