Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USPJEŠNA OPERACIJA

Tinejdžerki koja je imala lice 60-godišnjakinje vratili mladenačko lice

21.01.2020.
u 12:50

Poznatom kineskom filantropu Guo Mingyiju, koji je i organizirao sve oko ove operacije, pisala je sama pacijentica. "Imam 15 godina, ali lice mi je kao da mi je 60. Željela bih izgledati kao obična učenica", napisala mu je

Petnaestogodišnjakinji koja je zbog rijetke genetske bolesti imala lice 60-godišnjakinje operacijom je vraćeno mladenačko lice

Zbog svog izgleda tinejdžerka iz Kine bila je čak i meta maltretiranja u školi pa više nije željela tamo odlaziti.  – Nitko se ne želi družiti sa mnom. Samo golubovi mi se pridružuju jer oni ne misle da sam ružna – kazala je tinejdžerka prije operacije. Njezin otac rekao je kako su je tijekom djetinjstva često traumatizirale situacije kada bi s majkom otišla u grad, a tamo bi ih pogledavali i komentirali.

O tome više ne mora brinuti zahvaljujući humanitarcima okupljenim pod imenom "Dobri Samaritanci" koji su pokrili oko 175.000 kuna, koliko je bilo potrebno za ovaj skupi zahvat. Operirana je 29. prosinca. Liječnici su joj uklonili višak kože i korigirali nos, usta i obrve, a cijeli zahvat trajao je sedam i pol sati. Zapravo je operacija trebala stajati gotovo pola milijuna kuna više, ali se bolnica odrekla tog iznosa pa je stavljen djevojčici na raspolaganje da ga utroši na svoje obrazovanje i oporavak. 

Poznatom kineskom filantropu Guo Mingyiju, koji je i organizirao sve oko ove operacije, pisala je sama pacijentica. "Imam 15 godina, ali lice mi je kao da mi je 60. Željela bih izgledati kao obična učenica", napisala mu je

Njeno stanje prouzrokovala je bolest progerija. To je rijedak sindrom ubrzanog starenja koji se očituje u ranom djetinjstvu, a dovodi i do prijevremene smrti. Sreća u nesreći jest da je operiranoj pacijentici bolest zahvatila samo kožu, a ne i unutarnje organe, prenosi Metro.

Ključne riječi

Komentara 3

SM
Smola
13:52 21.01.2020.

Dosta je više s tinejdžerkama i ministarkama. Piše se tinejdžerica, ministrica.... Malo pismenosti nebi škodilo.

DU
Deleted user
08:37 22.01.2020.

Tinejdžerka???

LA
lajh1985
13:20 21.01.2020.

vidim i probljedila naspram prve fotke

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije