Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
master plan
Povratak na članak

Otkrivamo što će Ostojićeva reforma značiti za pacijente

Hoće li pacijenti putovati u bolnicu ili liječnik dolaziti k njima, odlučit će ravnatelji

Komentari 10

Avatar PlayMate
PlayMate
14:29 20.03.2014.

mastermind smislio masterplan, ili ga je možda samo prekopirao od nekoga?!..na kraju ćemo biti kao u SAD-u, tko ima para ima i zdravlje, valjda je tako vrag i zamislio.

VL
AM
Axis Mundi
14:37 20.03.2014.

"No, predviđa se da će biti i manja potreba za eventualnim novim zapošljavanjem." ključ je u ovom. naime, onaj tko se nađe u situaciji da ima posla s hrvatskim zdravstvenim sustavom (bolnicama, liječnicima, medicinskim osobljem) shvatit će vrlo brzo kojioji su sve nedostaci u pitanju, i da je manjak medicinskog osoblja ključ problema. pacijent - on, kao, nije bitan. a svi nedostaci i pogrešne odluke s "više instance" izravno utječu na kvalitetu odnosa prema pacijentu i njegovog boravka na liječenju i oporavka. što manje osoblja - manja briga oko pacijenta. tko to ne razumije, ne bi se smio donositi odluke koji izravno čine štetu "samo" čovjeku tj. pacijentu. situacija je jadna da jadnija ne može biti (pogledajte samo na šta liči pojedini bolnički smještaj, između ostalog). no, još uvijek bolje kotiramo nego neke afričke zemlje, primjerice.

VL
Avatar TAJSAM
TAJSAM
17:43 20.03.2014.

Cijeli taj Master plan ako uspije nikad više neču kritizirati SDP-ovce. Toliko sam siguran da je to piš.... uz vjetar a to če se vidjeti za 2 mjeseca isto kao i rad u smjenama. Neznam samo kako če nam Vrli Ministar vratiti one Doktore koje je izgubio ovakovim glupim nalogom da se radi u tri smjene. Neznam kako mu takve neboluze uopće padaju na pamet, bolje da ništa neradi manja če biti šteta. Pozdrav dobrim ljudima

VL
Avatar Jorge
Jorge
18:01 20.03.2014.

Plan i promjene imaju smisla jedino ako uz stoje i pokazatelji koliko se troši danas, a koliko će se troštiti sutra. Da li u master planu spominju kolike su liste čekanja danas, a kolike će biti sutra? U nas se se donose zakoni i planovi bez ikakavih ekonomskih pokazatelja. Ako će spajanje bolnica značiti da će ušteda biti jedna tajnica manje onda to treba napisati. Po tome se kasnije može i pratiti uspjeh, kao i neuspjeh, naravno.

VL
IV
Ivanka
16:06 20.03.2014.

Grozno sta nam rade, imala sam priliku vidjeti kakva nam je njega na Svetom duhu. Samo jedan primjer, dosla sam s mamom sa hitnom na Sveti Duh, nije bilo ama bas ni jednog osoblja da nam pomogne,osobno sam ja ii vozac hitne nosili nepokretnu mamu sa jednog kreveta na drugi a tek poslije sto je bilo ne smijem se ni prisjecati. GROZNO

VL
IC
ico1
18:33 20.03.2014.

Ostojićev plan je da nam uzme još malo ove bijede što imamo evo jasam srčani bolesnik odem danas da dignem ljekove kaže gospon morate doplatit skoro 60kn pitam zašto ?novi zakon dabogda ti Ostojići i takvi neimo novce za ljekovee ako ne ti tvoji najbliži.. Viste Mafija dabogda pokrepali..

VL
AN
Android
14:43 20.03.2014.

Bolnica "Bez nade" u realizaciji Max & Bnker.

VL
AM
Axis Mundi
15:02 20.03.2014.

u nastavku: toliko imamo školovanog medicinskog kadra koji zna i želi raditi, no apsurda li, sustav im ne da da rade! može li mi to netko kvalitetno objasniti? koliko ono bi trebalo biti medicinskog osoblja na jednog pacijenta (sestara, njegovateljica,ca, tehničara)? koliko ono puta bi trebalo okretati nepokretnog bolesnika iz xy razloga? svaka 2 sata? i vi tvrdite da će se kresanjem osoblja to kvalitetno i provoditi? a kad satima nitko ne uđe u sobu i ne provjeri treba li nepokretan bolesnik vode?"fizikalna terapija" - 15ak minuta? nema dovoljno fizioterapeuta, a previše je pacijenata? bolnice nemaju antidekubitalne madrace (donesi si sam)? bolnice nemaju spavaćice/piđame (donesi si sam)? a ulaziti i izlaziti može ama tko god hoće, može li mi tko netko objasniti? kako to da u zatvor ne možemo ući samo tako, a na odjel s nepokretnim bolesnicima kad god poželimo i nema nikakve provjere tko ulazi, kome i zašto? da ne sominjemo kako s lakoćom nestane koji gel za tuširanje ili deodoran, ma, tko će još i to nadzirati, i to na odjelu s nepokretnim bolesnicima koji ne mogu govoriti?! hajde, recite mi, gdje je tu logika, ali i savjest?

VL
CV
c-vitamin
16:53 20.03.2014.

Može ovaj lumen Ostojić spajati bolnice do besvijesti, ali dok god ne bude radilo u proizvodnji duplo više ljudi nego sada, on samo mlati praznu slamu

VL
Avatar Nesalomljiva
Nesalomljiva
18:12 20.03.2014.

masterplan: proširiti groblja. bolje mrtav hrvat, nego bolestan hrvat! jeftinije je grobno mjesto, nego krevet u bolnici, za koji je potrebno zaposliti bar jednog liječnika, jednu medicinsku sestru, jednu čistačicu i jednu kuharicu. na groblju je trošak jednokratan, grobar ukopa, ostalo plaća familija. država s tim nema ništa. što manje hrvata to bolje. gospodo draga, što ste tražili to ste dobili. čak je i onaj novinar desne orjentacije zacvilio prije prošlih izbora da neće više glasati za hdz i naveo razloge. baš me zanima što sad ima za rijet. eto mu sad nek vidi što je skuhao. jadra nije bila dovoljno dobra, pa se gospoda polakomila za 2000-tom godinom. znali su kako je tada bilo, pametnom čovjeku jednom dosta, budali nika dosta gaženja! gde je seve s novim brošem na 400.000. sad je manja od makova zrna. da sam ja novinar a što nisam, ne bih dala sevki u medij dok se ne pojavi s novim brošem.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.