Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nemar u rodilištu

Opečeno novorođenče oporavljat će se najmanje mjesec dana

božo parać
Marko Mrkonjić/PIXSELL
08.08.2012.
u 08:25

Pročitavši našu priču, javila nam se Osječanka Ivana Matković i tvrdi da je istu takvu nesreću doživjela lani u osječkom rodilištu

– Novorođeni sin u noći je iznenada počeo čudno stenjati pa sam pozvala sestru koja ga je odnijela i rekla da će pozvati pedijatricu. Rekla mi je da je sve u redu, ali da će mali ostati kod njih. Ujutro mi je sestra rekla da je vijak na termoforu popustio. Prvo su mi rekli da su opekline 1. i 2. stupnja, a u Osijeku je utvrđeno da su jače – 2. i 3. stupnja. Morala sam potpisati da ga mogu odvesti u Osijek. Otkako je u osječkoj bolnici, vidimo ga na sat vremena dnevno jer na tom odjelu nije predviđeno da dijete boravi s majkom. No, rekli su mi da terapija završava sutra i tada će biti premješten na dječji odjel gdje ću moći biti s njim cijelo vrijeme oporavka, a to je, kako su rekli, oko mjesec dana. Mislim da će i njemu i nama biti lakše ako sam stalno uz njega. Jučer je još bio u inkubatoru, ne znam kako je danas – rekla nam je danas majka opečenog dječaka, 28-godišnja Maja Ninić, koja je još u šoku i pije tablete za smirenje jer je već pri prvom porođaju doživjela nesreću za koju se nada da će dobro završiti.

>> U rodilištu bebu opekli vodom, dobila opekline 2. i 3. stupnja

– Liječnici su mi rekli da je najgore prošlo, ali još strahuju od infekcije i komplikacija. Inače, sve njihove prognoze odnose se na dan-dva, dugoročno ništa ne žele govoriti. Rekli su mi da je stalno pod nadzorom i malome daju antibiotike za smirenje bolova – kaže Božo Parać pripremajući se za odlazak u Osijek u bolnicu u posjet sinu.

Javila nam se Osječanka Ivana Matković koja je pročitala priču o opečenom novorođenčetu i tvrdi da je i ona prošle godine istu takvu nesreću s djetetom doživjela u osječkom rodilištu.

Komentara 5

IS
istima
08:59 08.08.2012.

Jadničak mali...... već u prvim sekundama života morao je saznati u kakav je to svijet stigao.......

TI
tirkizna
09:23 08.08.2012.

Hrvatska i njeno zdravstvo su u 21. stoljeću? Znanstvena fantastika! Gdje je sad ministar da kaže koju riječ? Ili on "nije odavde" pa nema komentara na to?

AL
alapača
09:34 08.08.2012.

hoće li itko disciplinski, zakonski i financijski odgovarati za patnje bebe i roditelja: pitam ministre zdravlja, pravosuđa i dorh.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije