Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPTUŽENA ZA ZLOPORABU POLOŽAJA

Referentica provela 1789 transakcija kako bi sebi s računa općine Generalski Stol isplatila oko milijun kuna

Hrvatska od 1. siječnja 2023. uvodi euro
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/2
07.06.2022.
u 11:19

Također je kao opis plaćanja navodila da su naknade isplaćene s osnova socijalnog ili poljoprivrednog programa iako je znala da navedeno nije istina

Za zloporabu položaja i ovlasti te krivotvorenja isprava optužena je 50-godišnjakinja, a optužnicu je protiv nje podigao USKOK.

Optužena je da je od 22. kolovoza 2008. do 21. listopada 2019., kao referentica za društvene i opće poslove u Odjelu za upravne djelatnosti Općine Generalski Stol, između ostalog zadužena i za poslove platnog prometa te isplata pomoći iz socijalnog programa Općine, oštetila proračun spomenute općine za malo manje od milijun kuna.

Tereti ju se da je sa žiro-računa općine putem aplikacije elektroničkog bankarstva, za čije je korištenje u ime općine bila ovlaštena, isplaćivala novčana sredstva na veći broj svojih osobnih tekućih računa otvorenih u različitim bankama.

Tako je kroz ukupno 1789 različitih transakcija na svoje račune isplaćivala financijska sredstva koja su u općinskom proračunu bila osigurana za programe sufinanciranja u poljoprivredi, jednokratne novčane pomoći te naknade s područja socijalne skrbi. I tako si je, tvrdi USKOK na svoje račune prebacila najmanje 974.084 kune. 

Nadalje, optužena je da je, kako bi prikrila što radi, neistinito prikazala da su novčana sredstva općine iskorištena za predviđenu namjenu i to tako što je izrađivala neistinite izvode po transakcijskom računu općine. Naime, nakon ispisivanja računa, kao primatelje naknade navodila je različite fizičke i pravne osobe iako je znala da im naknade nisu isplaćene.

Također je kao opis plaćanja navodila da su naknade isplaćene s osnova socijalnog ili poljoprivrednog programa iako je znala da navedeno nije istina. Potom je tako sačinjene nevjerodostojne izvatke, znajući da njihov sadržaj nije istinit, predavala u računovodstvo općine radi knjiženja.  

>> VIDEO Zapalio se ZET-ov autobus u Novom Jelkovcu, oštećeno stajalište i automobil

Ključne riječi

Komentara 2

MO
modovisisajteMaraschino
14:19 07.06.2022.

amateri.... to se riješi u jednoj transakciji....

GM
gmižić
12:15 07.06.2022.

Političari su prvi počeli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije