Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAMOUPRAVA

Općine podržale ministricu uprave: 'Nikakve izmjene bez analize'

Đuro Bukvić
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
02.02.2016.
u 17:09

Promjene i reforme su nužne, ali se ne smiju donositi bez temeljitih i sustavnih analiza i studija, poručuje Đuro Bukvić

Udruga općina danas je podržala mišljenje ministrice uprave Dubravke Jurline Alibegović izneseno u jučerašnjem Dnevniku HRT-a vezano za ukidanje, odnosno smanjenje broja jedinica lokalne i regionalne samouprave. Nikakve se izmjene ne mogu i ne smiju provesti bez analize i temeljitog istraživanja, poručuju u priopćenju.

U Udruzi općina tvrde da lokalna samouprava ima snažan utjecaj na kvalitetu i unaprjeđenje života stanovnika, da kao "prva spona između vlasti i naroda u hrvatskim selima, naseljima i gradovima" mora biti "dovoljno osnažena, a tijela javne uprave na usluzi građanima".

- Udruga općina sustavno se posljednjih pet godina zalaže za decentralizaciju i reformu javne uprave, inicira poboljšanja i daje prijedloge kako sustav učiniti efikasnijim i u službi građana. Gostovanje nove ministrice uprave Dubravke Jurline Alibegović u Dnevniku HRT-a ukazalo je na pozitivan zaokret o promišljanju reformi javne uprave. Promjene i reforme su nužne, ali se ne smiju donositi bez temeljitih i sustavnih analiza i studija. Cilj je decentralizirati i olakšati sustav javne uprave, a ne mahnito i nepromišljeno stvarati rezove i ljudima u selima uskraćivati njihovo pravo na razvoj, uslugu i bolji životni standard - naveo je u priopćenju predsjednik Udruge općina Đuro Bukvić.

>> Jurlina Alibegović preuzela Ministarstvo uprave: U sljedećim ćete danima moći vidjeti koji su moji ciljevi

Komentara 7

MA
marijaqwer
17:54 02.02.2016.

Opcine ne pruzaju nikakvu ili vrlo malu uslugu gradanima, trose mnogo novca tih istih gradana na place svojih zaposlenika.Sve koje na sebe trose vise od 10% proracuna treba ukinuti.

MV
Mijat vrdoljak
18:01 02.02.2016.

Dobra usluga je nešto poželjno ali mora biti plativo to jest koliko para toliko i muzike

Avatar Pavel ic
Pavel ic
18:55 02.02.2016.

neke opcine nemogu financirat vrtice,javnu rasvijetu itd. ali ne pomisljaju smanjiti radnike a gradonacelnici su toliko nesposobni da nemogu nista organizirat cijeli proracun daje na place.samo opcine koje se mogu financirat i funkcionirat treba i nagradit

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije