Opasne posljedice konzumiranja 'umjetne' hrane
Kako smanjiti šećere u proizvodima, a da građani to ne primijete i ne prestanu ih kupovati, krucijalni je problem kojim se, zasad uglavnom neuspješno, bave u njihovim „svemirskim“ laboratorijima
Komentari 6
Bijeli rafinirani sećer, prah je oduvijek zla. Crven je i od krvi robova koji su robovali u plantazama sećerne trstike.... Tko zeli slatko nek jede voće ilu nek zasladi s medom.sve ostalo je uglavno bespotrebno i stetno za zdravlje
Mislim da se samo pokušavaju eliminirati posljedice,a ne uzroci. Oni su prvenstveno u tome što su se ljudi fizički potpuno neaktivni,ne kreću se,sve im je teško, nisu u stanju ni praznu rolu od papira baciti u smeće.Takvom stanju podilazi prehrambenaa i prerađivačka industrija,tako da je tvoje samo otvoriti iz ambslaže i konzumirati.Instant krumpir,pire od graška,polugotovi odresci samo za prigrijati,očišćena salata,a u još gorjoj varijanti fast food,prepun masti i ugljikohidrata. Hvala Bogu,da mi nismo tako "napredni",da je još uvjek odlazak na plac način naše nabave namirnica,a svakodnevno kuhanje obroka nsša tradicija.U takvom slućaju jedan hambi ili pizza mjesečno,ne može štetiti,ali to ne smije biti način prehrane.
Mislim da se samo pokušavaju eliminirati posljedice,a ne uzroci. Oni su prvenstveno u tome što su se ljudi fizički potpuno neaktivni,ne kreću se,sve im je teško, nisu u stanju ni praznu rolu od papira baciti u smeće.Takvom stanju podilazi prehrambenaa i prerađivačka industrija,tako da je tvoje samo otvoriti iz ambslaže i konzumirati.Instant krumpir,pire od graška,polugotovi odresci samo za prigrijati,očišćena salata,a u još gorjoj varijanti fast food,prepun masti i ugljikohidrata. Hvala Bogu,da mi nismo tako "napredni",da je još uvjek odlazak na plac način naše nabave namirnica,a svakodnevno kuhanje obroka nsša tradicija.U takvom slućaju jedan hambi ili pizza mjesečno,ne može štetiti,ali to ne smije biti način prehrane.
Mislim da se samo pokušavaju eliminirati posljedice,a ne uzroci. Oni su prvenstveno u tome što su se ljudi fizički potpuno neaktivni,ne kreću se,sve im je teško, nisu u stanju ni praznu rolu od papira baciti u smeće.Takvom stanju podilazi prehrambenaa i prerađivačka industrija,tako da je tvoje samo otvoriti iz ambslaže i konzumirati.Instant krumpir,pire od graška,polugotovi odresci samo za prigrijati,očišćena salata,a u još gorjoj varijanti fast food,prepun masti i ugljikohidrata. Hvala Bogu,da mi nismo tako "napredni",da je još uvjek odlazak na plac način naše nabave namirnica,a svakodnevno kuhanje obroka nsša tradicija.U takvom slućaju jedan hambi ili pizza mjesečno,ne može štetiti,ali to ne smije biti način prehrane.
sve ono što se u eu i usa ne proizvodi u količinama koje bi bile najveće na svijetu ili barem blizu monopola, se proglašava opasnim po zdravlje, ili pa previše troši. tako je bilo i sa običnim žaruljama, mada svii znamo da se u samoj proizvodnji +štednih i ekoloških' žarulja troši puno više energije nego što će ta stvar potrošiti za svoga kratkog životnog vijeka. tako se sada kreće i na šećer. on je, kao i duhan, kriv za jako mnogo bolesti, tj. veliki se novac troši na liječenje, što posljedično znači manji profit farmaceutima. da, manji profit. morate znati da su i zdravstvena osiguranja pod šapom famraceuta. pošto je moderna farmaceutika došla do plafona, nije u stanju više izumiti, tj. ukrasti, nove lijekove, a rezistentnost se povećava, potrebno je nešto novo. pa se nakon duhana i šećer počelo napadati. ajd mi recite s kolko godina se umire od raka pluća, kad se u prosjeku dijagnosticira, i kolki je stvarni trošak sustava na liječenje takvih bolesnika? ako znamo da ogroman broj, najveća većina, umire sa preko 80 godina, a sa 70-ak im se utvrdi rak, kolki su to troškovi? uračunajmo da je ova osoba preko silnih trošarina u sustav ubacila daleko više novaca nego će ga eventualno potrošiti za liječenje. i još k tome da je kao radnik uplaćivala u sustav novac za koji je mogao ljetovati kao filmska zvijezda.
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
A kako bi bilo da ljudi počnu kuhati, mislim stvarno kuhati! To znači ne pomiješati nešto sa nečim i hopla, eto "ukusnog" jela, već kuhati svježe namirnice. A kako bi bilo da se ljudi počnu malo više kretati, rekreativno see baviti sportom (u okviru svojih mogućnosti). Onda im ni to malo čokolade, sladoleda ili čipsa ne bi naškodilo.