Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otpis dugova

Opačić: Ovaj sporazum nije poruka da se računi ne plaćaju

Milanka Opačić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/7
20.01.2015.
u 12:07

– Prvi put u povijesti Hrvatske ovako se veliki broj vjerovnika okupio oko dobrovoljnog sporazuma koji nikome nije nametnut – rekla je Opačić.

Potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić potpisala je danas u Vladi Sporazum za ublažavanje financijskih poteškoća s predstavnicima banaka i teleoperatera. Taj sporazum, podsjetimo, podloga je za otpis dugova najugroženijim građanima.

– Ovo je veliki događaj i prvi put u povijesti Hrvatske ovako se veliki broj vjerovnika okupio oko dobrovoljnog sporazuma koji nikome nije nametnut. Sporazum bi trebao pomoći velikom broju ljudi, ali podsjećam da je ovo jednokratna mjera, a ne poruka da se računi ne plaćaju – komentirala je Opačić nakon potpisivanja sporazuma te pozvala i ostale gradove, općine i pravne subjekte da se priključe ovom sporazumu. Oni koji se žele pridružiti od danas na internetskim stranicama mogu naći formular kojim će to napraviti.

"Ovo je jednokratna mjera"

Predsjednica Uprave Hypo Alpe-Adria-Bank Tea Martinčić uime bankara rekla je da ovo predstavlja oblik društvene odgovornosti banaka prema svojim klijentima. – Banke su i same dosad pokušavale pronaći rješenja kojim bi pomogle svojim klijentima. I ja želim podsjetiti da je ovo jednokratna mjera koja ne znači da smo abolirani od financijske odgovornosti već da svoje obveze moramo ispunjavati – kaže Martinčić.

Član uprave Tele2 Viktor Pavlinić rekao je da su teleoperateri od početka podržavali ovaj potez Vlade i nakon pregovora pronašli prihvatljiv model koji će pomoći građanima, a to je ili oprost duga najugroženijima ili moratorij od godine dana građanima s primanjima manjima od 2500 kuna.

>>Evo kako do oprosta dugova

>>Milanović o 'divljanju' franka: Ovaj tjedan ćemo Saboru predložiti rješenje

Komentara 23

SA
Sampei
12:28 20.01.2015.

ovo je poruka vlade da račune plaćaju samo bu.ale i to ne samo svoje nego ćemo na kraju poplaćati i za one koji su si kupovali nove mobitele pa su završili u blokadi!! slično vrijedi i za korisnike kredita u EUR ili kunama za koje vladu također nije briga jer pojedini članovi vlade imaju kredite u CHF pa im je bitno riješiti samo problem CHF kredita!!!

ĆA
ćaćaća
12:18 20.01.2015.

ove godine će sdp i njegovi sateliti sve napraviti(naravno populistički) kako bi koncem godine dobili što više glasova na izborima..malo su se prekasno sjetili naroda..ista je to škola koju je platio i drug ivo buđenjem iz sna mjesec dana prije izbora..

BA
balic
13:05 20.01.2015.

Ovo je jednokratna pomoc i nije porka da se racuni ne placaju kaze Opacic. Dobro poruka onima koji nisu placali racune.. Sad da vidis one koji su redovno placali kad ti ne budu placali .. ovo vise nije u redu ,svaki ima jedan neki dva najnovija moibtela na usima i u rukama a nemaju za racun platit onda spasavaj.Donijet zakon osobne inzolvencije pa kad im uzmu prvo ono sto imaju da bi se dugovi namirili onda ce pocet razmisljat i naucit raspodjelit novac cijeli mjesec.. Posebno ce naucit racune placat na vrijeme ..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije