Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na sajmu udruga

Oni nam dovode svirače, ali i mjere nas jesmo li preteški

'zagorje - 22. 05. 2011.,Konjscina, Hrvatska - 6. sajam udruga Krapinsko-zagorske zupanije; predstavilo se 30-ak udruga'
Foto: 'Sabina Sviben/VLM'
1/3
24.05.2011.
u 14:39

Kako se na sajmu predstavilo i puno udruga mladih, bila je to prilika da se razgovara i o programu za mlade

Više od 30 zagorskih udruga predstavilo se na svojemu sajmu. Ispred škole u Konjščini okupio ih je organizator – Mreža udruga Krapinsko-zagorske županije.

Mladi domaćini

– Cilj sajma je prije svega da se članovi udruga upoznaju i da surađuju radi budućih zajedničkih projekata jer kada uđemo u EU nitko s projektom ne može aplicirati sam i treba naći partnere. Zatim, želimo se predstaviti javnosti te obilježiti rad civilnog društva u Zagorju – rekla je predsjednica Mreže udruga Ivana Radanović.

Kako se županijski program djelovanja za mlade provodi već šestu godinu, a u tijeku je proces njegova revidiranja, ovaj sajam, na kojemu su bile i udruge mladih, bio je prilika da se razmijene mišljenja i o tome. Tako, doznajemo, u program će se dodati teme, poput Europa i mladi, demokratizacija, nenasilje, ljudska prava, socijalno poduzetništvo i druge.

Domaćin ovogodišnjeg sajma bio je Klub mladih Konjščine.

– Mlada smo udruga i ponosni smo što smo domaćini sajma – kaže predsjednica Ines Frčko.

Prikazana raznolikost

Udruge su na štandovima pokazale svoju raznolikost, likovne i umjetničke radove, suvenire, projekte kojima se bave, a neke od njih pokazale su svoje glazbene i plesne izvedbe. Tako su sudionici i posjetitelji sajma mogli uživati u nastupu Vokalnog sastava Arete iz Konjščine, plesu Oroslavske plemićke mladeži i Feniks music projektu Udruge mladih Feniks iz Oroslavja. Osim udruga koje djeluju već godinama na sajmu su se predstavile i neke mlade udruge, poput Udruge inteligentno življenje iz Zaboka osnovane prije tri mjeseca, kojoj je cilj educirati ljude o prehrambenim navikama, pa su provodili mjerenje indeksa tjelesne mase i postotak potkožnog masnog tkiva.

Sajam je posjetila i dožupanica Sonja Borovčak, koja je istaknula da će se Županija pobrinuti stvoriti uvjete kako bi se proveo program djelovanja za mlade te naglasila da su vrata Županije svim udrugama i mladima uvijek otvorena.

 Mogle su se razgledati i izložbe mladih autora Denisa Dunaja iz Brezovice kod Krapine i Željka Đurina, koji je član udruge domaćina, a kojemu su omiljeni motivi željeznice. – Ja sam ing. elektrotehnike, radim na elektronici za vlakove, pa je to poveznica – kaže Željko i dodaje da je preko udruge ideje lakše provesti, primjerice organizirati izložbu. – Lakše se ostvaruju projekti pa je dobro što smo osnovali klub. Od nečega treba krenuti, a ova druženje su odlična – smatra Željko.

Ključne riječi

Komentara 1

MM
mmmmm
16:28 24.05.2011.

Lijepo je bilo vidjeti dio udruga koje su htjele predstaviti svoj rad. Na žalost, odaziv nije bio zavidan. Ali, što se može. I za dolazak je trebalo odvojiti stotinjak kuna za gorivo kojih udruge nemaju. Županija pomaže njihov rad takoko da iz godine u godinu umanjuje sveukupni iznos, a i ta mrvica se dijeli tako da većina dobije simboliku, a po stranačkoj liniji ili liniji NJENIH poslušnika (pogledajte izvješće dodijeljenih sredstava) dobiva se veći iznos. Ne samo stranačko/poslušničkoj, nego i po RODJAĆKOJ. Živjela ti nama NAŠA dožupanice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije