Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
02.04.2014. u 14:00

Slično su se na Zapadu čudili kad je Rusija ovih dana uzela Krim

Dinamo je odbio primiti u članstvo Šimića, Šokotu, Bišćana i Marića. I svi se tome sinoć čude. Šimić čak kaže da mu je to zvučalo poput prvotravanjske šale (urednica sporta na RTL-u ga je lektorirala u "prvoaprilska"). Ali, nije li čudno da se tome itko čudi u Hrvatskoj? U zemlji u kojoj su iz političkih stranaka izbačeni Sanader, J. Kosor, A. Kolarić, Čačić, Bandić, Manolić, Mesić... I sad je nekome čudno to što Mamić ne da člansku iskaznicu nekolicini bivših Dinamovaca?

Slično su se na Zapadu čudili kad je Rusija ovih dana uzela Krim. A svi su znali da će se to dogoditi. Uostalom, Zapad je to i isprovocirao, i to dok je Putin sjedio u Sočiju i pazio da mu se nekako ne ušulja Doku Umarov s teroristima. I sinoć u Dnevniku HTV-a potpuni izostanak analize ili kritike na najave NATO-a da će imati vježbe u Ukrajini. Dakle, slijedi novi konflikt s Rusijom koja neće dopustiti da joj rakete dođu na minutu od Moskve. A vidi li itko zabrinutu Angelu Merkel?

I pita li se zašto Putin zove samo nju (a njega, tek ponekad, zvrcne Obama)? Njemačka je gospodarski jako vezana za Rusiju, a popriličan broj ozbiljnih analitičara drži da je ukrajinsku krizu isprovocirao Washington kako bi oslabio Berlin. O tome želimo gledati i slušati. Ali i o tome kako islamistički diktator Erdogan želi inscenirati rat sa Sirijom i uvući nas u sukob s tom zemljom. Jer ne zaboravimo, taj čovjek vodi državu koja je članica NATO-a. Osobno, ne bojim se Putina, već Erdogana, ljubimca Zapada.

PLUS

Arena sport 1: Odličan ubod s podsjećanjem kako je ManUtd u sudačkoj nadoknadi pobijedio Bayern i osvojio Ligu prvaka. I tada je ManUtd bio autsajder, isto kao i sinoć kada je trebao dobiti...

MINUS

Dnevnik, HTV 1: Ministar Jakovina kaže da je voda poskupjela zbog razvoja. Imamo prazne autoceste, a uskoro i vodene cijevi koje će voditi – nikamo. Jer će svi pobjeći iz ove skupe države

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije