Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dani UHPA-e

Okupile se turističke agencije: Bez kvalitetnog kadra nema uspješne sezone

Foto: UHPA
1/3
21.03.2024.
u 13:25

Udruga hrvatskih putničkih agencija ove će godine od domaćih destinacija posebno promovirati Istru.

Pred nama je realizacija još jedne izazovne turističke sezone u kojoj će pitanje nedostatka kvalitetnih kadrova biti jedan od izazova hrvatskog turizma. Tijekom ova tri dana pokušali smo ukazati na činjenicu kako je kvalificirano osoblje jedan od najvažnijih preduvjeta uspješne turističke sezone i zadržavanja visokih standarda usluge. UHPA kao strukovna udruga nastavit će surađivati s relevantnim dionicima iz javnog i privatnog sektora, kao i obrazovnim institucijama, kako bismo zajedničkim naporima doprinijeli popularizaciji poslova u turizmu te potaknuli mlade ljude da svoje karijere usmjere i razvijaju u turističkoj industriji, poručio je iz Umaga, gdje su protekla tri dana održani Dani Udruge hrvatskih putničkih agencija,  predsjednik te Udruge Tomislav Fain.

Skup je okupio više od 150 predstavnika turističkih agencija, obrazovnih institucija, turističkih zajednica, poslovnih partnera, predstavnika resornog ministarstva..., a s Turističkom zajednicom Istarske županije ugovorena je suradnja temeljem kojeg će UHPA ove godine promovirati Istru kao preporučenu domaću destinaciju.

- Suradnja s eminentnim imenima turističkog gospodarstva važna je odrednica u radu naše Turističke zajednice i neophodna spona na svakom koraku u promociji destinacije. Udruga hrvatskih putničkih agencija iznimno nam je važan suradnik i potpora već dugi niz godina, a dodatnim smo partnerstvom u ovoj godini otvorili istovremeno putove novim mogućnostima zajedničkog predstavljanja istarskih posebnosti. Vjerujem da ćemo i ovom suradnjom napraviti uspješan iskorak i postaviti neke nove trendove kroz suradnju dva turistička brenda - kazao je povodom novosklopljenog partnerstva direktor Turističke zajednice Istre Denis Ivošević.

Foto: UHPA

Prijašnjih godina je kroz taj projekt ostvarena suradnja s turističkim zajednicama Splitsko-dalmatinske županije, grada Zagreba, Sisačko-moslavačke, Šibensko-kninske, Zadarske i Zagrebačke županije te turističkim zajednicama gradova Crikvenice, Hvara i Splita. Ove godine će, pak, Istarska županija sa svojim znamenitostima, prirodnim ljepotama i raznolikom turističkom ponudom biti označena kao UHPA-ina preporučena domaća destinacija u svim informativnim i promotivnim materijalima udruge, javnim nastupima i društvenim događanjima,  portalu uhpa.hr, društvenim mrežama itd. 

FOTO Istezao se, trčao i pokazao zavidnu liniju: Milanović je tada na Šestinama trening odradio s Cro Copom

1/11
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije