Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
okrugli stol
Povratak na članak

Iz pisma predsjednici: Kad si blokiran u mojim godinama, ne smiješ se puno

Bilježnike i Finu nepotrebnima smatra Zorka Čačić Zagrajski, sutkinja Općinskog suda u Zagrebu, koja je istaknula da je potpuno bespotrebno raditi nacrte za sud, što bi trebao postati posao bilježnika, te da sve podatke o imovini vodi Porezna uprava koja bi bila kompetentnija od Fine provoditi ono što sud nalaže

Komentari 13

KC
Kcro
18:37 19.02.2019.

U rimskom pravu starom dakle 2000 godina postoji pravilo da kamata ne smije dostici glavnicu. Neki dan mi pokazuju ovrsni prijedlog gdje je glavnica 2 tisuce kuna, a sa kamatama i troskovima ukupno ovrseno 6 tisuca!?! O cemu mi pricamo. Odvjetnici i biljeznici bagra koja pije krv sirotinj9

VL
PO
pozornik66
18:26 19.02.2019.

Zašto piše predsjednici, ona nemože prominit zakon.Piši Plenkoviću i njegovim slugama

VL
DU
Deleted user
18:59 19.02.2019.

Naglasak u ovrsnom zakonu mora biti na povrat glavnice duga i to na obrocnu otplatu....a sve ostalo je namet koji ce jos vise povecati broj blokiranih tj.ugrozenih ..sirotinje...a vodeci hdzejci se krivokletnici kojima je hrvatska socijalna drzava...a bas je.....

VL
OB
ObrenM
21:47 19.02.2019.

Ako ovrhovoditelj svako 2 godine pokrene ovrhu ne postoji zastara.To je sramotno dijelo pljacke-izumio kako kaze Kolinda veliki humanist.Njegova lopovska firma jasi i dalje.

VL
KO
korektor1619
21:06 19.02.2019.

Brojni dužnici su uzimali kredite lakomisleno za razne luksuze, kupovinu nekretnina. Sada bi oni da se ne smije uzimati jedina nekretnina, često u vrlo luksuzna za njihove mogućnosti. A što je sa nama koji smo se bojali uzimati kredite svjesni da ih nećemo moći vraćati. Mi ziheraši smo podstanari koji plaćamo skupe stanarine, a ovakvi kockari traže našu zaštitu. Tko je tu normalan ?

VL
BA
batva
10:05 20.02.2019.

Kad gledam ovog HDZ-ovog ministra pravosuđa i slušam njegovu poimanje pravde uvijek se sjetim kultnog filma "predator".Oni žive u drugom prostoru i vremenu i bave se trofejima.Što očekivati od ljudi koji su na vlasti a žive od stradanja drugih.Ljudima treba pomoči a ne poticati strane kamatere i domaće lihvare da mrcvare ionako unesrečene.

VL
BL
bljak007
19:35 19.02.2019.

Advokatske tvrtke, dug od 1500, naraste na nekih 57,000 kn. toliko o poštenju.

VL
TO
Tomic
21:35 19.02.2019.

Da drzavna uprava ima volje i da prepise Njemacki zakon o privatnom stecaju sve ove igre bi se brzo zavrsile. Samo sud moze donjeti rjesenje kada je neko stekao uvjete za privatni stecaj koji ga oslobada placanja duga u sljedecii 7 godina uz kontrolu stecajnog upravitelja kojega je odredio sud i gdje doticni ima pravo na minimalni Iznos koji je potreban za zivot njega i njegove obitelji bez raznih odvjetnika i drugih pravnih subjekata i nakon 7 godina imas pravo za novi pocetak bez duga. A to znaci da mi u Hrvatskoj otkrivamo toplu vodu i pljackamo maloga covjeka koji je sa svojom krivjom ili bez dospio u ovo stanje.

VL
JU
jukicam8
20:12 19.02.2019.

Bošnjaković je nula od pravnika, jer kao ministar ne bi dozvolio puno toga.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.