Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPTUŽNICA Nakon dvogodišnjih vještačenja u Slavoniji DI

Okrivljeni za milijune, a nismo uzeli ni lipe!?

18.02.2009.
u 17:42

SLAVONSKI BROD – Nakon dvogodišnjeg financijskog i knjigovodstvenog vještačenja, Županijsko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv Jerka Zovaka (57), Domagoja Zovaka (31) i Ankice Majetić (36) zbog zloporabe položaja i ovlasti u gospodarskom poslovanju.

Usluge kojih nije bilo
– Okrivljenom Jerku Zovaku stavlja se na teret da je od 20. kolovoza 2002. do 10. veljače 2005. kao direktor trgovačkog društva Slavonija drvna industrija sebi i drugima pribavio imovinsku korist, odnosno da je nalagao i odobravao isplate s računa tvrtke i time je oštetio za 1,468.237,51 kunu. Optužen je i da je radi pribavljanja koristi za pravne usluge koje nisu obavljene te zajmove koji nisu vraćeni, tvrtku oštetio za daljnjih 1,545.057,82 kuna.

Nadalje, Domagoja Zovaka tereti se da je tijekom svibnja 2005. kao predsjednik Nadzornog odbora tvrtke, na zahtjev Jerka Zovaka, potpisao ugovor o menadžmentu, a koji je potom okrivljena Ankica Majetić sastavila i potpisala te joj je temeljem toga utvrđena plaća od 13.000 kuna, a slijedom toga po sporazumu i otpremina u iznosu od 624.000 kuna – kazao je županijski državni odvjetnik Stjepan Haramustek.

Revizija nije ništa našla
Jerko Zovak sve osporava:
– Budući da su svi svjedoci Državnog odvjetništva tijekom istražnih radnji izrijekom, eksplicite i nepobitno iskazali da nije postojala nikakva namjera kriminalnih radnji i da su svi moji dugovi vođeni na stavci potraživanja, a ne na stavci troška, nema ni mjesta kaznenom progonu. Kao direktor, a kasnije kao suvlasnik Slavonije DI, inzistirao sam da se sve radnje moraju voditi u skladu sa zakonom i strukom.

Ako je i postojala nekakva greška u računovodstvenom knjiženju, onda je nejasno kako to da tri godine zaredom profesionalne revizije nisu našle ništa negativno, pa ni državne inspekcije. Finanacijske službe naše tvrtke profesionalno su radile svoj posao, bez pritisaka vlasnika i direktora. Nijedne lipe Jerko Zovak, moj sin Domagoj i Ankica Majetić nisu uzeli iz Slavonije DI, pa treba pitati DORH zašto uopće podižu optužnicu – kazao je J. Zovak.


Neistina o otpremnini

Što se tiče otpremnine za Ankicu Majetić od 624.000 kuna, to je totalna neistina, rekao nam je jučer Jerko Zovak te dodao: – Nikada joj to nije isplaćeno, notorna je laž da je sama sebi potpisala i isplatila otpreminu, a tada je bila izvršna direktorica tvrtke Slavonija DI. Sve je neistina i to ćemo dokazati u daljnjem postupku – izjavio je Jerko Zovak.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije