Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vlada odlučuje

Okončana sigurnosna procjena: Šeksu se ukida osiguranje

\'04.10.2011. Zagreb - Na konferenciji za tisak u Saboru Vladimir Seks je danas demantirao tvrdnje nekih medija da je Jadranka Kosor znala za optuznice iz Beograda.  Photo: Patrik Macek/PIXSELL\'
Patrik Macek/Pixsell
02.05.2012.
u 20:15

Šeks je jedini hrvatski političar koji ima osiguranje iako po dužnosti koju obnaša ne spada u skupinu štićenih osoba

Jedna od točaka zatvorenog dijela sutrašnje sjednice Vlade trebao bi biti prijedlog odluke o prestanku provođenja mjera zaštite i osiguranja, priopćili su iz Vlade. 

A kako doznaje Nova TV, riječ je o ukidanju osiguranja potpredsjedniku Sabora Vladimiru Šeksu. Kako je bilo i najavljeno, postupak sigurnosne procjene je okončan te će Šeksu biti ukinuta 24-satna tjelesna zaštita.

Podsjetimo, Šeks je jedini hrvatski političar koji ima osiguranje iako po dužnosti koju obnaša ne spada u skupinu štićenih osoba. Ono se trenutno provodi prema sigurnosnoj procjeni koja je učinjena još za vrijeme mandata bivšeg ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka. Šeks je objasnio kako tjelohranitelji koji ga čuvaju nisu njegov hir nego stvarna potreba.

Postupak sigurnosne procjene pokrenut je nakon što je Šeks ustvrdio da je primio prijeteća pisma u kojima je pisalo ''ubit ću te'' te da su prijetnje bile napisane izrezanim slovima, a neke su i potpisane punim imenima i prezimenima.

>>Vladimir Šeks: Poslali su mi pismo u kojem piše "ubit ću te"

Komentara 19

ME
metla
20:23 02.05.2012.

Pitam se je li to dobra procijena da nebi bilo kao... nismo znali.

TO
Toni50
20:24 02.05.2012.

Vladimiru Šeksu ukida se tjelesna zaštita, napokon konačno; tako je počelo i sa Sanaderom, a potom su \"nabavili svjedoke\" naravno lopove koji su krali da bi sve Zoorou dali. Ovome nije nitko ništa dal i on nije kral ? Samo ima Kosoricin - zakon o ništavnosti optužbi....

DU
Deleted user
20:35 02.05.2012.

Jeli ta Vlada uopće svjesna da, ukidajući Šeksovo osiguranje direktno dovodi u opasnost živote drugih građana RH? Ili mislite da Vladek može bez problema voziti \"pod gasom\"???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije