Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Okončan projekt energetske obnove zgrade Područne škole Kerestinec u Zagrebačkoj županiji

Okončan projekt energetske obnove zgrade Područne škole Kerestinec u Zagrebačkoj županiji
02.08.2020.
u 13:19

Projekt obnove sufinancirala je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Istovremeno s uključivanjem u projekt energetske obnove zgrade Osnovne škole Sveta Nedjelja u studenom 2018.  u projekt naziva Energetska obnova zgrade Područne škole Kerestinec na adresi Mate Lovraka 3, Kerestinec uključena je i Područna škola Kerestinec koja je podružnica svetonedeljske škole. Projekt obnove sufinancirala je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Korisnik projekta je Osnovna škola Sveta Nedelja, dok je stručna podrška i partner na projektu bilo Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja Republike Hrvatske i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Projekt energetske obnove zgrade PŠ Kerestinec odobren je u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.  Ukupna vrijednost investicije je 2.756.593,95 kn, od čega je  odobreno  846.853,95 kuna  bespovratnih sredstava.  Ostatak troškova energetske obnove u omjeru 50% : 50% financirale su Zagrebačka županija kao osnivač OŠ Sveta Nedelja i Grad Sveta Nedelja.

U sklopu građevinsko-obrtničkih, elektrotehničkih i strojarskih radova izvedena je toplinska izolacija vanjskih zidova i  fasada,  zamjena postojeće dotrajale drvene vanjske stolarije novom aluminijskom čime se ostvaruju uštede od 67,80% za potrebnu energiju za grijanje. U objektu je zamijenjen postojeći kotao na ekstra lako loživo ulje novim kondenzacijskim kotlovima, rekonstrukcija radijatorskog grijanja  i postrojenja kotlovnice s prenamjenom na plinsko grijanje.  Moderniziran je kompletan sustav rasvjete  na način da su ugrađena nova rasvjetna tijela koja se temelje na LED tehnologiji. Energetskom obnovom je objekt iz energetskog razreda F prešao u energetski razred B prema specifičnoj potrebnoj toplinskoj energiji za grijanje te energetskom razredu A prema specifičnoj godišnjoj primarnoj energiji.

Uz radove energetske obnove izvedeni su i dodatni radovi brušenja i lakiranja parketa i ličenja zidova , uređenje poda u predvorju i hodnika,  uređenje sanitarnih čvorova i ugradnja klimatizacijskih uređaja.

Radovi su počeli u studenom 2018., a završili u studenom 2019.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije