Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
val bunta

Oko 200.000 Brazilaca prosvjeduje zbog skupog Svjetskog prvenstva

Brazil, prosvjedi (1)
Reuters/Pixsell
18.06.2013.
u 09:24

To su najveći prosvjedi u Brazilu u posljednjih 20 godina, a izbili su prije dva tjedna zbog povećanja naknade za vožnju autobusom u Sao Paolu. Prosvjednici prosvjeduju i zbog troškova organizacije Svjetskog nogometnog prvenstva.

Oko 200.000 ljudi u ponedjeljak je na ulicama najvećih gradova u Brazilu prosvjedovalo zbog rasta cijena javnog prijevoza i troškova organizacije Svjetskog nogometnog prvenstva, javlja BBC.

Najveći prosvjedi zahvatili su Rio de Janeiro, u kojem se mladež koja je bacala kamenje sukobila s policijom, i u Sao Paolu. U glavnom gradu, Braziliji, prosvjednici su ušli u zgradu Kongresa i popeli se na krov.

To su najveći prosvjedi u Brazilu u posljednjih 20 godina, a izbili su prije dva tjedna zbog povećanja naknade za vožnju autobusom u Sao Paolu. U zemlji koja će uskoro biti domaćin Svjetskog nogometnog prvenstva i Olimpijskih igara mnogi se sada žale da se bacaju velike količine novca umjesto da ih se upotrijebi u zdravstvu i obrazovanju. Prosvjednici političke vođe također optužuju za nepotizam i korupciju.

Uzvikivali su slogane poput '' Narod se probudio''. Prosvjednici u Rio de Janeiru, između ostalog, bacali su kamenje na policiju i zapalili automobil. Policija ih je navodno rastjerivala suzavcem i gumenim mecima.

>> Policija suzavcem i gumenim mecima rastjerala prosvjednike

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije