Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DUGOGODIŠNJI PROBLEM
Povratak na članak

Ogorčeni mještani: U Hrvatskoj preusmjere rijeku u polje pa Hercegovina ostane bez vode

I prije desetak godina stanovnici su se borili s istim problemom i gledali ribe koje posljednjim atomima snage traže čudo i malo vode da prežive, ali nje nitokud.

Komentari 4

SI
sisavac
14:48 04.09.2020.

ovo je za međunarodni sud. to se neće riješiti samo ovako, radi vode ratuju sirija, turska i irak, turci zagradili eufrat i tigris, nije turska samo tako na sjeveru sirije, zbog 'kurda'. irak i iran su zbog kanala, zbog vode, zaratili. etiopija dovršava najveću branu u africi, zagradit će nil i tamo će biti najjača hidrocentrala u africi, a lijepi dio vode će ići za navodnjavanje, radi čega sudan i egipat prijete ratom, al gradnja ide dalje. bosanski srbi namjeravaju graditi hidroelektranu gornji horizonti, dio vode će se preusmjeriti... znamo i da dio vode iz trebišnjice gura lopatice turbine u he dubrovnik... ali jadno da se baš sva voda preusmjeri, pa postoji neko pravilo o minimalnom protoku čisto zbog životinja u rijeci... biološki minimum se mora ispustiti, a ovdje je netko, naši znaju tko, pregradio rijeku. gdje su hrvatske vode, vodočuvari, vodni redari, policija..? mogu ja npr. dravu pregraditi? pitam...

VL
Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
11:17 04.09.2020.

a u Hrvatskoj, hercegovci dođu u zagreb pa pametni zagrepčani ostanu bez vlastitog grada hahaha

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.