Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon otkrivanja

Oglasio se MVEP o spomeniku Draže Mihailovića u Beogradu: 'To u Srbiji traje već godinama'

Beograd: Otvoren muzej posvećen Draži Mihailoviću
Foto: Milos Tesic/ATA Images /PIXSELL
1/3
19.10.2023.
u 12:33

Iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova poručili su da Hrvatska osuđuje čin te očekuje konkretne poteze Srbije u rješavanju sudbine nestalih

Nakon što je u Beogradu je otvorena spomen soba i otkriven spomenik četničkom vojvodi Dragoljubu Draži Mihailoviću, gdje se okupio velik broj pristaša, ali i prosvjednika, oglasilo se Ministarstvo vanjskih i europskih poslova. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti. - Nastavno na otkrivanje spomenika vođi četničkog pokreta Dragoljubu Draži Mihailoviću u Beogradu, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova ističe kako su takvi postupci apsolutno neprihvatljivi, zabrinjavajući te u potpunoj suprotnosti s onime što Srbija deklarativno navodi kao svoj strateški cilj, a to je članstvo u EU. Nažalost, ovaj događaj samo je zadnji u nizu onoga što u Srbiji traje već godinama - proces rehabilitacije četničkog pokreta pa i samog njegovog vođe Draže Mihajlovića.

Ključne riječi

Komentara 24

Avatar Asterix
Asterix
12:41 19.10.2023.

I onda se naši zalažu da Srbija što prije uđe u EU. A što je s nestalima... čini mi se da nema političke volje ni s naše strane a o njihovoj političkoj volji ne treba trošiti riječi.

DU
Deleted user
12:46 19.10.2023.

mv i e p rh tj njegovi zaposlenici po mentalnom sklopu su jugoslaveni .i misle da zive u soc.republici Hrvatskoj...ako oni pljuju po povijesti Hrvata...ocekuju da ce to ciniti i srbijanci...srbijanci su u pravu u svojoj drzavi mogu dici komu god zele...sto mvp i ep ima s tim ....nema vise u srbiji titoizma...a u RH titoizam je glavna misao vodilja i glsvna odrednica ...budogranicevi (skj) ucenici vode RH....

FR
FraneTente1861
13:42 19.10.2023.

Skandolozno! Kako da svijet ne reagira? Cetnicki pokret je zlocinacki.Draza, Nedic, Pop Djujic svi su zlocinaci. Nasi navijaci vicu "za dom spremni" ili pjevaju Ustasku koracnicu i krece sudski postupak. Oni otvore "muzej" preko puta Hrvatske crkve Sv. Ante provokativno i nikom nista!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije