Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zbogom jeseni

Odvrnite radijatore, omotajte se šalovima jer - stigla je zima!

zima,sniejg,snjegović
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
21.12.2013.
u 10:09

Danas je prvi dan zime. Na sjevernoj Zemljinoj polutki nastupa točno u 18 sati i 11 minuta. U isto vrijeme stanovnici na južnoj polutki proslavit će početak ljeta.

Zahlađenje i niske temperature muče nas već tjednima, no prava zima tek će danas pokucati na vrata. Barem ona kalendarska koja na sjevernoj Zemljinoj polutki nastupa točno u 18 sati i 11 minuta. U isto vrijeme stanovnici na južnoj polutki proslavit će početak ljeta.

Ako još ništa obavili predbožićnu kupovinu ili jednostavno prošetali na svježem zraku, izađite što prije jer današnji dan najkraći je u godini, a noć najduža.

U Zagrebu je sunce izašlo u 07.34 sati, a zaći će u 16.13 sati.

>>Zima pokazala zube: Hrvatska se probudila 'u minusu'

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
10:19 21.12.2013.

hvala na informaciji......sve do sada sam hodao u kratkim rukavima....i odoh naloziti vatru na ognjiscu .....

Avatar ludi kekec
ludi kekec
11:56 21.12.2013.

"Zahlađenje i niske temperature muče nas već tjednima" gdje to živi ova "novinarka" - na sjevernom polu? zar je minus 3 krajem prosinca "niska temperatura" ???

GE
gemist
12:33 21.12.2013.

Haha,a na Božić bude +12,hvala što nas novinarka prosvjetlila :) Zima nas bude ubila,ali ne sad nego negdje u 2.mjesecu,drago mi kaj budu dani od sad duži,ali čisto sumnjam da mi lopata nebu trebala :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije