Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uložili žalbu

Odvjetništvo traži povratak 13 navijača Hajduka u istražni zatvor

Velika Gorica: Navijači koji su sudjelovali u neredima na A1 dovezeni na Županijski sud
Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL
1/4
25.06.2022.
u 13:23

Naime, od 42 uhićena navijača protiv četvorice su odbačene kaznene prijave, a od preostalih 38 za njih 25 je samo odvjetništvo tražilo mjere opreza umjesto istražnog zatvora.

Općinsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici uložilo je žalbu na odluku suda o puštanju 13 od ukupno 38 navijača Hajduka koji su pritvoreni prije nešto više od mjesec dana zbog sukoba s policijom na autocesti A1.

Naime, od 42 uhićena navijača protiv četvorice su odbačene kaznene prijave, a od preostalih 38 za njih 25 je samo odvjetništvo tražilo mjere opreza umjesto istražnog zatvora.

Za preostalih 13 odvjetništvo je tražilo produljenje istražnog zatvora, no sutkinje istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici odbile su taj prijedlog tužiteljstva te su im istražni zatvor zamijenile mjerama opreza.

38 navijača se sada dva puta mjesečno mora javljati policiji te imaju zabranu posjećivanja mjesta i područja na kojima se održavaju sportska natjecanja i događanja na udaljenost ne manju od tisuću metara. Za 13 njih sada Općinsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici traži povratak u istražni zatvor.

O tim žalbama će odlučivati izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Velikoj Gorici.

Inače, kako smo već pisali, pokazalo se da je gotovo većina privedenih i pritvorenih navijača Hajduka do sada prekršajno i kazneno neosuđivana. Konkretnije, samo je jedan imao presudu zbog pozivanja  na nasilje objavama na Facebooku, dok je  još jedan prijavljivan  prema Zakonu o sprečavanju sukoba na sportskim natjecanjima. Osim njih dvojice, još su  trojica prekršajno prijavljivana i to zbog droge i prometa. U svojim obranama većina pripadnika Torcide je tvrdila da nisu sudjelovali u neredima ni napadima na policiju. U međuvremenu, kriminalističko istraživanje tog događaja se nastavlja, a policija još uvijek nije izvijestila o rezultatima unutarnje kontrole MUP-a.

U neredima na A1 ozlijeđeno je 20 policajaca i 14 navijača, a policajci su uporabili vatreno oružje pri čemu su ranjena četvorica navijača. 

Video: Snimka sukoba na benzinskoj postaji: Navijači opkolili policajce

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije