Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi detalji

Odvjetnik Šerić: Mravak se nije branio šutnjom već istinom

mravak
Foto: Goran Jakus/Pixsell
1/3
19.08.2010.
u 22:05

Nakon višesatnog ispitivanja vraćen je oko 13.30 sati natrag u Remetinec a njegov odvjetnik Branko Šerić kazao je tek jednu jedinu ali znakovitu rečenicu, “da se Mravak nije branio šutnjom nego istinom”.

Bivši predsjednik uprave HEP-a Ivan Mravak proveo je puna tri sata u prostorijama USKOK-a gdje se “branio istinom” na optužbe odnosno sumnje USKOK-a da je zloporabama te udruživanjem u grupu za počinjenje kaznenih djela HEP oštetio za još 6,3 milijuna kuna. Mravak je na ispitivanje u USKOK doveden u policijskom kombiju iz Remetinca gdje se nalazi od svibnja pod sumnjom da je prodajom jeftine struje šibenskom TLM-u oštetio HEP za 600 milijuna kuna.

Ježićevi ljudi


Nakon višesatnog ispitivanja vraćen je oko 13.30 sati natrag u Remetinec a njegov odvjetnik Branko Šerić kazao je tek jednu jedinu ali znakovitu rečenicu, “da se Mravak nije branio šutnjom nego istinom”. I to je bilo sve što je Mravkov odvjetnik rekao. No, Mravak je govoreći o svom poslovnom djelovanju i onome što mu se stavlja na teret rekao i da je postupao po uputama koje su mu dolazile s vrha!

Drugoosumnjičeni direktor HEP-ove Opskrbe Ivan Mrljak, koji je osumnjičen zajedno s Mravkom, jučer je nakon ispitivanja u USKOK-u pušten da se brani sa slobode.

Prema nalogu o provođenju istrage, USKOK tereti Mravka i Mrljaka da su se od listopada 2008. do rujna 2009. godine i udružili s više osoba iz dvaju dioničarskih društava kojima je isporučivana struja po povlaštenim cijenama, te im je na taj način na štetu HEP-a pribavljena dobit od 6,3 milijuna kuna.

Neslužbeno smo doznali da je zapravo riječ o tvrtkama iz Dioki grupe, u većinskom vlasništvu riječkog poduzetnika Roberta Ježića.

Kako je USKOK u priopćenju naveo da se kriminalističko istraživanje nastavlja, to znači da bi osumnjičenih i privedenih u prostorije USKOK-a u ovom slučaju trebalo biti još.

U kakvom su trenutačno pravnom statusu Ježić i druge osobe iz Diokija koje su, prema informacijama koje smo neslužbeno dobili, bile upetljane u udruživanje s Mravkom i Mrljakom, u ovom trenutku nije još jasno.

Odnos Diokija i HEP-a


Nazvali smo Roberta Ježića i pitali ga je li bio na ispitivanju u policiji te je li dobio poziv od USKOKA u slučaju Mravak, no on nam je na to odgovorio da su “njegovi ljudi iz Diokija prije dvadesetak dana bili na razgovoru u policiji”, kratko dodajući da je to sve.

– Mi imamo partnerski odnos s HEP-om, a ostalo je u rukama institucija – kazao je mirno Robert Ježić.

Prije se u medijima špekuliralo kako Dioki HEP-u struju nije platio mjesecima.

Koliko je i činjenica da je USKOK zasad osumnjičio samo Mravka s Mrljakom da su se udružili u grupu za počinjenje kaznenih djela “s više osoba iz dvaju dioničarskih društava”, koje još nemaju status osumnjičenika, mogla utjecati na Mravka da odluči progovoriti tek će se vidjeti.

Mravak se, naime, u dosadašnjim istragama pokrenutim protiv njega branio šutnjom.

USKOK Mravka također tereti da je jednom od poduzeća iz Dioki grupe bez odluke uprave HEP-a i protivno Statutu HEP-a ugovorio davanje zajma od 15 milijuna kuna s rokom vraćanja od 60 dana i s kamatom od 10,5 posto.

No, rok otplate višemilijunskog zajma je više puta produljivan zahvaljujući sklopljenom aneksu, pa je zajam tvrtka iz Diokija vratila tek 1. listopada 2009. godine.

Kako će se taj slučaj raspetljati i tko će sve biti osumnjičeni a tko svjedoci tek će se vidjeti.

Ključne riječi

Komentara 34

WE
western01
07:03 20.08.2010.

..granice nam nisu rijesene..moze biti problem ...dokazivanja ocinstva...

OB
-obrisani-
11:53 20.08.2010.

Odvjetnik Šerić: Mravak je istinski hrvatski vitez jer se zbrinjaval sa rukom na srcu i HR zastavom pozadi dakle nijedan domoljubni hrvatski sud ga nemre osuditi..

KR
kresimirn
23:36 19.08.2010.

maznut jedno par desetaka milijuncica eura (dolara), osigurat obitelj do kraja zivota, i koje koljeno dalje, preselit se u zemlju snova (SAD) i zivit ko car....jel tak sanaderu ?! a ovu stoku u hr gledat prek fejsa kak hebu mater vladi....... :) aj recite da nije tako....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije