Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neviđeni skandal

Odvjetnica tužitelja poslala sutkinji napisanu presudu?!

Osijek
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
09.12.2015.
u 21:05

Mogu potvrditi da je sutkinja Herceg udaljena s dužnosti 30. studenog, ali ne mogu iznositi detalje. Svi njezini predmeti proslijeđeni su drugim sucima, pa tako i predmet za koji je odgođena presuda – kaže Davor Mitrović, predsjednik suda

Sutkinja Jadranka Herceg s Općinskog suda u Osijeku udaljena je s dužnosti zbog sumnje da joj je presudu u jednom radnom sporu u kojem je sudila napisala i poslala tužiteljeva odvjetnica. Presuda je poslana na službeni e-mail sutkinje Herceg, a zbilo se to nekoliko dana prije izricanja odluke u sporu.

Pošiljatelj je odvjetnica Jadranka Čuljak – Duvnjak. Neviđeni skandal u hrvatskom pravosuđu ipak je na koncu dijelom spriječen, odnosno izricanje presude je odgođeno.

- Mogu potvrditi da je sutkinja Herceg udaljena s dužnosti 30. studenog, ali ne mogu iznositi detalje. Svi njezini predmeti proslijeđeni su drugim sucima, pa tako i predmet za koji je odgođena presuda – kratko nam je komentirao sudac Davor Mitrović, predsjednik osječkog Općinskog suda.

Suspendirana je na tri mjeseca. Sutkinja će i stegovno odgovarati pred Državnim sudbenim vijećem. Usto, i USKOK će istraživati je li u ovom slučaju riječ o kaznenom djelu zlouporabe položaja i ovlasti, odnosno poticanju na to kazneno djelo.

Sutkinja Herceg navodno nije negirala da joj je stigao “određeni” e-mail s adrese odvjetnice Čuljak-Duvnjak. No, negira bilo kakvu svoju ulogu.

Riječ je, inače, o iskusnoj sutkinji, sa stažom od tridesetak godina. Specijalizirana je za radne sporove.

Sličan slučaj na osječkim sudovima ne pamte. Kako će se rasplesti, odlučivat će više instance. Detalji se, kažu na sudu, tek trebaju ispitati i utvrditi.

>> Sutkinja uzimala nepripadajuće putne troškove

Komentara 27

DU
Deleted user
21:41 09.12.2015.

još gore što je iskusna. da je u tih 30 godina razvila ikakav profesionalni moral, nikad je ovakvo što ne bi palo na pamet. to samo govori da je sudstvo na moralnom dnu.

Avatar velika jabuka
velika jabuka
21:29 09.12.2015.

iskusna je, zna se čuvat napora, pa copypaste.

S7
Stiv 7
21:40 09.12.2015.

Presuda (Drugog suca ) će najvjerojatnije potvrditi istu napisanu presudu. Spor nije ni trebao doći na Sud ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije