Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zamaskirani Brođani

'Oduzeto nam je temeljno ljudsko pravo na čist zrak'

slavonski brod,prosvjed,maske (1)
Foto: Vedran Balen/VLM
1/3
28.09.2013.
u 14:08

Ovaj skup organizirali smo kako bismo svima dali do znanja da nećemo dopustiti da naš Brod potone u smradu ispraznih obećanja, rekao je organizator Dalibor Vašarević

Jedva stotinjak građana okupilo se danas na neobičnom prosvjednom skupu pod maskama protiv zagađenja iz prekosavske Rafinerije nafte na slavonskobrodskom Korzu.

Cilj organizatora iz Facebook grupe \"Kad, ako ne sad\" bio je poslati jasnu poruku hrvatskoj Vladi i Europi kako je u Slavonskom Brodu nemoguće zdravo živjeti, no odaziv Brođana bio je slab. Ostat će upitno je li razlog tomu nezainteresiranost ili neinformiranost o održavanju skupa. - Zbog sustavnog zagađivanja od strane Rafinerije, nama je oduzeto temeljno ljudsko pravo na čist zrak. Ovaj skup organizirali smo kako bismo svima dali do znanja da nećemo dopustiti da naš Brod potone u smradu ispraznih obećanja – rekao je organizator Dalibor Vašarević, i sam iznenađen slabijim posjetom.

Skupom nazvanim \"Zamaskirani Brođani\" organizatori su spojili glazbu, ples, prosvjed, performans, upozorenje i karneval u jednom.

>>Brođani pod maskama protiv rafinerije preko Save

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije