Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBESHRABRUJE SE POSLODAVCE

Odustalo se od ključne izmjene zakona: Ovrhe na plaće ostaju i dalje teret poslodavcima

Zagreb: Hrvatski zavod za zapošljavanje
Tomislav Miletic/PIXSELL
28.05.2023.
u 08:54

Poslodavci i dalje provode ovrhe plaća i nerijetko popuštaju pod prijetnjama ovrhovoditelja ovrhom računa tvrtke ako to ne učine, čak i kad ne postoji vjerodostojna isprava koja bi potkrijepila takvu praksu, a radnici su već pod maksimalno dopuštenim iznosom ovrha drugih ovrhovoditelja koji su imali prioritet u isplatnom redu.

Ključne riječi

Komentara 5

JO
JovanC
09:12 28.05.2023.

Sve u korist banaka, kojekakvih agencija za naplatu, odvjetnika, biljeznika, FINE....E moj narode pa ih ponovo biraj.

Avatar KorisnikZa2Kn
KorisnikZa2Kn
10:31 28.05.2023.

sirotinja i ljudi kojima stvarno treba pomoc od hr vlasti nece dobiti vise ikada ista

KI
kingtom
11:48 28.05.2023.

ovrha dolazi ako nisi platio račun i vratio dugove, dugove treba vratiti, ali tu je država trebala uskočiti kao ovrhovoditelj, uz naplatu tok troška građaninu koji je dužan. Slično kao u njemačkoj, proglasi se osobni bankrot, sva imovina ide na bubanj, i netko te vodi kroz financijski život jer nisi bio sposoban sam. Naravno to je usluga koju država treba naplatiti od neodgovornih građana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije