Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sisak

Održano pripremno ročište u postupku u kojem Sisačko-moslavačka županija od Željka Marjanovića traži 357.817 kuna

Željko Marjanović
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
16.02.2016.
u 16:20

Na osnovu službene evidencije Mašinskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, utvrđeno je da Željko Marjanović nije upisan u matičnu knjigu studenata Mašinskog fakulteta u Banjoj Luci niti mu je izdata navedena diploma – stoji u potvrdi Univerziteta u Banjoj Luci koja su u ŽUC-u ishodili i temljem koje uručili Marajnoviću izvanredni otkaz.

Nakon što se pribavi očitovanje Općinskog državnog odvjetništva u Sisku o tijeku istrage o navodno krivotvorenoj diplomi bivšeg ravnatelja Županijskih uprava za ceste Sisačko-moslavačke županije Željka Marjanovića, bit će i nastavljeno suđenje u postupku u kojem Sisačko-moslavačka županija od njega traži 357.817 kuna.

Nakon smjene vlasti i dolaska HDZ-ova župana Ive Žinića Sisačko-moslavačka županija zatražila je provjeru njegove diplome Mašinskog fakulteta u Banjoj Luci koja mu je omogućila da postane ravnatelj te ustanove.

Na osnovu službene evidencije Mašinskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, utvrđeno je da Željko Marjanović nije upisan u matičnu knjigu studenata Mašinskog fakulteta u Banjoj Luci niti mu je izdata navedena diploma – stoji u potvrdi Univerziteta u Banjoj Luci koja su u ŽUC-u ishodili i temljem koje uručili Marajnoviću izvanredni otkaz. ŽUC je odmah sudski zatražio povrat 1.957 milijuna kuna, koliko je, smatraju u tvrtki, on nepripadno dobio na osnovi primitaka i korištenja službenog automobila od ožujka 2012. kad je imenovan za v.d. ravnatelja pa do razrješenja 22. srpnja 2015. godine.

Sudski postupak pokrenula je i Sisačko-moslavačka županija jer je Marjanović, temeljem istog rješenja o diplomi inženjera strojarstva, dobio posao i u Županiji u rujnu 2009. godine te tu i radio do odlaska na čelo ŽUC-a 2012. godine. Županija od njega također traži povrat isplaćenih plaća koje je primio kao službenik u iznosu od 357.817 kuna, bez kamata, a u utorak je održano pripremno ročište.

Marjanović stručnu spremu brani potvrdom Općinskog suda u Zagrebu iz 1993. godine, kada je uz pomoć dvojice svjedoka, ishodio potvrdu o stečenoj diplomi. To je omogućeno zbog nepostojanja mogućnosti da se tvrdnje provjere odlaskom u Banja Luku.

Odvjetnik Antonio Kaleb, koji zastupa Županiju, smatra kako se 2009. godine kada je Marjanović zaposlen u Županiji moglo provjeriti je li usitinu diplomirao na spomenutom fakultetu, no to nije učinjeno nego se prilikom zapošljavanja i dalje pozivao na sudsku odluku iz 1993. godine što je u Županiji prilikom zapošljavanja i prihvaćeno, bez ikakve provjere.

Podsjetimo, Željko Marjanović bio je jedan je od najbližih suradnika županice Marine Lovrić Merzel, a trenutačno je predsjednik ogranka Čačićevih Reformista za Sisačko-moslavačku županiju. 

>> Marjanović: Reprogram stvara nove troškove. Neka župan s proračunom racionalnije raspolaže 

>> Radio u županiji, a nikad nije diplomirao

Komentara 1

OL
olala
18:14 16.02.2016.

Sada ima nova kupovina diploma u Novom Gradu ili nekada Bosanskm Novom,pa imate poplavu visokoobrazovanih koji su samo dobro platili!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije