Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na sudu u Osijeku

Održano pripremno ročište u kojem se Vladimir Šišljagić tereti za zlouporabu položaja i ovlasti

Vladimir Šišljagić
Foto: Davor Javorović/Pixsell
04.02.2016.
u 14:38

Župan Šišljagić se u optužnici tereti da je u suradnji s podređenim službenicima i namještenicima pronalazio poduzetnike od povjerenja kojima je Županija isplaćivala nepovratne novčane poticaje, a oni su im onda 80 posto tog iznosa vraćali.

Župan Osječko-baranjske županije Vladimir Šišljagić nazočio je danas na pripremnom ročištu na Županijskom sudu u Osijeku gdje je pokrenut sudski postupak za zloporabu položaja i ovlasti tijekom kojih je izvučeno 122.000 kuna iz proračuna županije.

Šišljagić je u ovome sudskom postupku prvooptuženi. Drugooptuženi je bivši pročelnik županijske Agencije za razvoj Martin Marolin, a trećeoptuženi nekadašnji predsjednik Županijske skupštine Zlatko Maksimović (HDSSB). Župan Šišljagić se u optužnici tereti da je u suradnji s podređenim službenicima i namještenicima pronalazio poduzetnike od povjerenja kojima je Županija isplaćivala nepovratne novčane poticaje, a oni su im onda 80 posto tog iznosa vraćali.

Prema optužnici, riječ je o pet tvrtki. Maksimović je prema optužnici bio posrednik u vraćanju novca od poduzetnika prema Šišljagiću. Tijekom istrage Maksimović je postigao nagodbu s USKOK-om kojemu je priznao svoju krivnju za pomaganje u zlouporabi položaja i ovlasti radi čega je optužen na 11 mjeseci zatvora uz uvjet od dvije godine. 

Drugo pripremno ročište bit će održano 9. ožujka. Do toga datuma postoji i mogućnost žalbe na dogovor Maksimovića I USKOK-a.  

>> Traže da se makne jedan od važnijih iskaza jer je svjedok nedavno umro

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije