Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HUM NA SUTLI

Održana 1. regionalna izložba jabučnog, vinskog i aromatizirana octa

24.11.2008.
u 15:08

U subotu je u Humu na Sutli održana 1. regionalna izložba jabučnog, vinskog i aromatizirana octa u organizaciji Turističke zajednice općine Hum na Sutli i Udruge vinara i podrumara Humska kapljica, koje su uz podršku Općine novac za manifestaciju dobile na natječaju Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja.

Izložbu je uime pokrovitelja otvorio izaslanik ministra poljoprivrede Tomislav Petrović. Odazvalo se 18 izlagača, većinom iz općine Hum na Sutli te Đurmanca, Pregrade i slovenskog Dobovca. Komisija u sastavu Nenad Kantoci, Georg Gal i Silva Brezinščak među 22 uzorka najboljim octom 1. regionalne izložbe proglasila je jabučni ocat iz 2007. godine Milana Vrhovskog iz Plemenščine Gornje u Pregradi koji je osvojio nagradu od tisuću kuna.

Drugo mjesto i 700 kuna pripali su Augustu Rebernjaku iz Huma na Sutli za vinski aromatizirani ocat, a treće mjesto i 500 kuna Josipu Kunšteku iz Huma na Sutli za jabučni ocat iz 2004. godine. Nagradu za najljepše uređen stol i dekorirane boce podijelili su Marina Tepeš i Goran Križanec iz Klenovca Humskog, a gosti su kušali odlične domaće kolače i napitke od jabuka.

Predsjednica Turističke zajednice Općine Hum na Sutli Đurđa Mesarić i humski načelnik Božidar Brezinščak Bagola zahvalili su izlagačima i svima koji su pomogli održavanju izložbe, izrazivši nadu da će izložba octa u Humu na Sutli postati tradicijom.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije