Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
beograd

Odobreno izručenje B. Vučurevića i Hrvatskoj i BiH

Vučurević
Zdenko Jurilj
11.09.2011.
u 11:57

Vučurević je rekao da nije mogao trpjeti sve što mu se u Srbiji događalo od uhićenja 4. travnja

Kazneno vijeća Odjeljenja za ratne zločine Višeg suda u Beogradu donijelo je rješenje da ratni gradonačelnik Trebinja Božidar Vučurević može biti izručen i Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, izjavila je danas Dušica Ristić, glasnogovornica Višeg suda dodajući kako Viši sud nema službenu informaciju da je Vučurević napustio Srbiju.

- Tada mu je istražni sudac oduzeo osobnu iskaznicu, a putovnicu mu nije oduzeo jer ju nije ni imao. Sud je, međutim, dobio jamstvo Bosne i Hercegovine da mu ni ta država neće izdati putovnicu do okončanja postupka ekstradicije, odnosno pravomoćne odluke o zahtjevima BiH i Hrvatske za njegovo izručenje - rekla je glasnogovornica. Dodala je kako na rješenje o dozvoli ekstradicije i Hrvatskoj i BiH, koje je doneseno 7. rujna, Vučurević ima pravo uložiti žalbu Prizivnom sudu u Beogradu koji će donijeti pravomoćnu odluku.

Svetozar Vujačić, odvjetnik B. Vučurevića za agenciju Beta je rekao da je njegov klijent prebjegao iz Srbije u Trebinje i želi da mu se sudi u BiH.

Podsjetimo, Vučurević je uhićen na graničnom prijelazu u Srbiji 4. travnja temeljem tjeralice koju je za njim raspisala Hrvatska koja ga tereti za zločine na području Dubrovnika.

Vujačić je agenciji Beta rekao kako mu se Vučurević jučer javio i rekao da nije mogao trpjeti sve što mu se u Srbiji događalo od uhićenja 4. travnja i sada je sa svojom obitelji u Trebinju.

- Rekao je da će se prvog radnog dana, dakle već sutra, prijaviti Okružnom i Osnovnom sudu u Trebinju i da jedva čeka da mu se sudi u Bosni i Hercegovini - rekao je Vučurevićev odvjetnik dodajući kako je njegov branjenik u Beogradu "živio u vrlo teškim uvjetima i više nije imao novca za plaćanje smeštaj, niti troškove kućnog liječenja zbog teškog zdravstvenog stanja".

Iz ekstradicijskog pritvora u Beogradu pušten je 17. lipnja pod uvjetom da ne napušta Srbiju do okončanja ekstradicijskog postupka i bio je obvezan javljati se dva puta tjedno istražnom sucu koji vodi postupak, podsjeća B92.

Komentara 33

PP
Pink Panter
12:14 11.09.2011.

Da pobjegao! Pustili ga, Rekli mu: ajde Božo brate odglumi sad begstvo. Evo ti i čuturica da ti se nađe na putu I sretno. Pozdravi tamo naše

OB
-obrisani-
12:17 11.09.2011.

Jeda cin iz vec vidjenog srpskog scenarija.

EU
eugen
12:28 11.09.2011.

Ratosiljali se ove matore olosi.. sad si bolestan,a? a ranije si htio ljepsi stariji dubrovnik..Olosi matora gadna!! sto ovo govno nije u hagu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije