Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijevremeni izbori

Odluka Zorana Milanovića ključna je za rezultate novih izbora za gradonačelnika Dubrovnika

31.12.2014., Dubrovnik - Na Stradunu je odrzana tradicionalna kolenda i djecji docek Nove godine uz Tonija Cetinskog. Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL
Grgo Jelavic/PIXSELL
05.01.2015.
u 07:15

Andro Vlahušić uvjeren je u novu pobjedu, a u prilog mu ide i to što HDZ i SDP nemaju jake igrače koji bi mu konkurirali

Iako se već gotovo tri mjeseca zna da će Dubrovnik ići u nove izbore, stranke još uvijek nisu predstavile kandidate za gradonačelnika. Aktualni gradonačelnik Andro Vlahušić (HNS) uvjeren je u novu pobjedu, a u prilog mu ide činjenica da dvije najjače stranke, HDZ i SDP, nemaju jake igrače koji bi mu konkurirali.

Naime, od posljednjih lokalnih izbora obje su stranke dobile nove čelnike koji se još bore s unutarstranačkim podjelama. Presudnu odluku o rezultatu izbora zato bi mogao imati Zagreb, odnosno šef SDP-a Zoran Milanović, koji bi trebao odlučiti kako i s kime SDP izlazi na izbore. Ta odluka utjecat će na potencijalnu konkurenciju Vlahušiću, ali i formiranje Gradskog vijeća koje je na posljednjim izborima, da bi opstalo, moralo složiti Dubrovački dogovor niza stranaka za koje se odmah znalo da neće dugo moći surađivati.

Vlahušić vjeruje da bi SDP trebao ići samostalno na izbore, a u konačnici računa na njihove ruke. SDP-ov lokalni šef Mladen Gojun, koji ne podržava Vlahušića, kaže da u stranci još nisu donijeli konačnu odluku o izlasku na izbore.

– Može se dogoditi i da idemo samostalno, no još je rano govoriti – rekao nam je Gojun, koji nije želio komentirati priču da će na izbore zajedno s Laburistima i HSLS-om, gdje bi kandidat za gradonačelnika bio laburist Maro Kristić. Bivši HSS-ovac zaposlen u županiji, kojom vlada HDZ, u posljednjem je mandatu stekao naklonost građana, no bez SDP-a ipak nema dovoljnu infrastrukturu za uspjeh na izborima.

Vlahušić pak takvu koaliciju vidi kao HDZ-ovu produženu ruku.

– Svi oni rade za HDZ u županiji, pa se to čini kao HDZ-ova kuhinja, dvije HDZ-ove liste. To sam rekao i premijeru, s kojim sam se ovih dana čuo kako bih ga informirao – naglašava Vlahušić.

Ni HDZ još nije izašao sa svojim kandidatom, a vrlo vjerojatno bi to mogao biti novi čelnik gradskog ogranka stranke Mato Franković, no s obzirom na svoju jaku biračku bazu, Gradsko vijeće može vrlo lako osvojiti. 

Komentara 9

Avatar IVANIVANIVAN
IVANIVANIVAN
09:30 05.01.2015.

Vlahušiću se sudi za kriminal ,zašto SDP podržava takve osobe ..dali je to nova pravednost ?

BJ
Bjelovar112
08:54 05.01.2015.

taj Vlahusic nece stat ko ni djambo

GU
gustirna
09:47 05.01.2015.

Osucjeni kriminalac racuna na pobjedu.da nemamo jugokomunisticko pravosudje ovaj bi godinama bio u lepoglavi....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije