Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar Ćorić o izjavi Dobrovića
Povratak na članak

'Donio je rješenje štetno za Hrvatsku, a inače nije radio ništa u mandatu!'

Smatra kako su konzultacije s DORH-om bile potrebne zbog specifične situacije koja je mogla biti problematična za Hrvatsku

Komentari 14

MA
MarasG
19:45 02.06.2020.

Nadam se i zelim da afera o kojoj se govori bude do detalja otkrivena i svi ucesnici u nedjelu budu adekvatno kaznjeni bez obzira na politicki dres kojim se kite.

VL
KA
kasuv
21:37 02.06.2020.

sjeverna njemačka i opčenito sjeverna evropa je puna vjetroelektrana i bez puno cirkusa i studija na gliste i nema ovih glupih primjedbi

VL
Avatar Zvjerko10
Zvjerko10
19:26 02.06.2020.

Dakle, Ćorić je ipak bio upleten u vjetroelktrane do grla, a sada poništavanjem natječaja želi skriti tragove. Tako prozirno!!!!!!!

VL
MA
MarasG
20:43 02.06.2020.

Radimir Cacic tvrdi da je afera zaceta za vrijeme vladavine Milanovica i njegove kukuriku koalicije.Ako Cacic to tvrdi koji je u to doba i sam bio u vlasti onda je stvar jasna.

VL
CA
cavecanem
19:35 02.06.2020.

Nije mi jasno, ako je sve bilo u redu onda zašto poništenje? Možda se ipak trebalo konzultirati s Gretom?

VL
Avatar comparator
comparator
08:38 03.06.2020.

Meni to izgleda drugačije . Dobrović nije htio pristati na agresivne ucjene investitora dok je HDZ-ov stav već unaprijed bio jasan s time da je bilo opasno ići u realizaciju pogodovanja otvoreno jer bi tako sve bilo vidljivo i opasno za realizaciju . Investitori su vjerojatno imali insajdera unutar ministarstava , DORH-a i USKOK-a pa su vršili pritiske na Vladu na dva načina. Prvi je pritisak bio prema Ministarstvu ,a drugi je bio osmišljen preko DORH-a buđenjem mita J.R. Kad već nisu mogli iskamćiti promjenu uvjeta i bili odbijeni u plaćanju naknade Hrvatskim šumama odlučili su se za ucjenu i osvetu u kojoj im je pomogla buba postavljena tko zna kako i možda upravo od ucjenjivača. Da je J.R. naivno otišla prijaviti bubu u postaju potvrđuje i njezina nepovezanost s glavnim akterima kojima je afera trebala naštetiti ali se mediji trude upravo to nadoknaditi. Nije istina da je sve crno bijelo ali da postoje namjere je istina. Dakle moguće je da je netko obećao pogodovanje ali je bio spriječen i možda je već uzeo mito ,a "posao" nije obavio. Sve bolje zna samo DORH i cijela korumpirana elita u USKOK-u koji nisu dobili dio kolača ,a hvala Bogu ni neće jer im to nije posao.

VL
Avatar dr.pedersen
dr.pedersen
00:18 03.06.2020.

Obzirom da je ovaj vjetropark pljačka hrvatskih poreznih obveznika i potrošača energije, i da su u pljački sudjelovali hadezeovski državni dužnosnici, jedino normalno bi bilo da sav trošak subvencija na proizvedenu struju preuzme HDZ.

VL
DA
danijelrukavina4
21:33 02.06.2020.

Poštovani gosp. Čorić, meni se ipak čini da je gosp. Dobrović nastojao da zaštiti prirodu i okoliš, jer, danas sam na televiziji u jednim vijestima vidio sporne vjetrenjače i mogu reći da me to sve zgrozilo. Čini mi se da je izgradnjom onoliko vjetrenjača trajno devastirano prirodno stanište i da je učinjena nemjerljiva šteta prirodi. Natrpati onoliko vjetrenjača - katastrofa. Morate znati, a vjerojatno niste znali, da te vjetrenjače nisu "bezopasne", kako se prikazuju. Morate znati da će se sve više i više vrednovati netaknuta priroda. Uglavnom, sada je gotovo. Učinjeno je što je učinjeno. a moje je nišljenje da je Dobrović nastojao zaštititi prirodu, ali nije uspio, a ne, kako ste vi prikazali, da nije radio. E sada, kada se već to desilo, idemo dalje sa pitanjima. Molio bih novinare, da pred javnost dovedete famoznog investitora gosp. Bašića, da vidimo što on o tome svemu ima za reći. Meni nije jasno, kako čovjek koji ima dobar i uhodan biznis sa polovnim strojevima, se "gura" u nešto o čemu nema pojma. Da se "gurao" vidjeli smo po izjavama nekih političara, kod kojih je dolazio sa "čudnim zahtjevima", a sve da bi se pogurao "projekt". Zanima me, kako je uopće došao do toga "projekta", tko mu ga je predložio,zanima me i kakav je to čovjek. Tko je on, kakva mu je naobrazba, čime se bavio u životu, kako uopće gleda na život. Molim Vas novinare, dajte nam da upozn. investitora. O gosp. ne znamo ništa. A "uletio" je sa polov. bagera, u "energ. branšu" -ko slon u staklanu.

VL
Avatar Gordan NJONJO
Gordan NJONJO
20:05 02.06.2020.

Ma sve ti vjerujemo. Znamo za vase postenje.

VL
MA
MarasG
20:39 02.06.2020.

Nikada glas za SDP i lijevi blok!Nikada niti od mene niti od bilo koga iz roda moga.

VL
AN
antiekstremist
07:26 03.06.2020.

MOST je i htio da se ništa ne radi već samo politizira i proganja njima nesimpatične ljude.

VL
DU
Deleted user
20:00 02.06.2020.

Tebi je trebalo 4 god. za nekakvo rješenje, da nisu izbori ne bi bilo ništa. Koliko je ono vremena bivši ministar imao na raspolaganju?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.