Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otpad

Odložio hrpu otpada pa prijavljen Prekršajnom sudu

smece (1)
presnimila Ljiljana Risek
02.03.2011.
u 11:09

U ivanečkim gradskim službama očekuju i očitovanje županijskog inspektora za slučaj odlaganja otpada u Cerju Tužnom

 GAČICE - Uprava za inspekcijske poslove u Varaždinu obavijestila je Grad Ivanec o poduzetim mjerama u utvrđivanju identiteta osobe koja je prošle jeseni u Gačicama odložila hrpu otpada. Podsjećamo, (ne)poznati počinitelj u noćnim satima na privatnu površinu preko puta sportskog igrališta u Gačicama odložio je hrpu kartonske, plastične te nešto drvene ambalaže. Na poziv mještana na teren je izašao gradski komunalni redar koji je pregledao otpad te zapisnik s dokazima, koji upućuju na počinitelja, poslao županijskom inspektoru.

U dopisu kojim je inspektor Zdravko Barjaktarović izvijestio ivanečke gradske službe o obavljenom postupku, čini se da će odloženo smeće nekome prisjesti. Naime, inspektor je obavijestio da je izvršen očevid i proveden poseban ispitni postupak, u kojemu je utvrđen identitet počinitelja. U upravnom postupku ustanovljeno je da je svojom rabotom povrijedio Zakon o otpadu, pa je protiv njega podnesen optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Varaždinu. Zakonom su za počinitelje takvih djela propisane vrlo visoke novčane kazne, 200.000 do 300.000 kuna!

Po riječima pročelnika gradskog Upravnog odjela za urbanizam, komunalne poslove i zaštitu okoliša Stanka Rožmana, očekuje se i očitovanje inspektora o slučaju veće količine odložena otpada u Cerju Tužnom. Riječ je o gomili otpada za koju je preliminarno ustanovljeno da potječe iz jednog ugostiteljskog objekta u Nedeljancu.

– S obzirom na to da je na području Ivanca osiguran kvalitetan način zbrinjavanja otpada, ne vidimo razloga da on završava na ovakvim mjestima. Prema prekršiteljima koji će otpad i dalje odlagati na nedopušten način borit ćemo se svim sredstvima – izjavio je Rožman i podsjetio da Ivkom dvaput na godinu sav krupni otpad iz kućanstava odvozi besplatno. Usto, ako građani imaju bilo kakav krupni otpad kojeg se žele odmah riješiti, mogu nazvati ovlaštenog koncesionara koji će sam doći po njega i preuzeti ga ili ga građani sami mogu dovesti u industrijsko dvorište Ivkoma i tamo ga odložiti bez ikakve naknade.

U međuvremenu gradski komunalni redar nastoji utvrditi i tko je nedavno odložio vreće smeća u šumi kod Cerja, a izrekao je i novčanu kaznu čovjeku koji je u kontejner za kućno smeće odložio krupni otpad i gume.

Ključne riječi

Komentara 1

KR
krka
12:27 02.03.2011.

Kaj tu lamentarite?- jeli utvrđeno čiji je otpad?, jeste, kaj čeka inspekcija /ona je samo identificirala gazdu otpada / pak i ja vam znam tko je preuređival čibukanu /birtiju /, kaj se delate bedasti? Gdje je prijava? Novinar piše o zakonskoj kazni 200 do 300 tisuća kuna. Da smo pravna država, lik bi već platil kaznu. Nama se nigdar ne žuri sankcionirati svinjariju, ali se zato svi zdušno trudimo-NAPRAVITI SVINJARIJU!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije