Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kazneno prijavljen

Odgojitelju doma u kojem je silovan dječak do 3 godine zatvora

pula dom (1)
Saša Miljević/PIXSELL
22.10.2010.
u 10:39

Odgojitelju u Domu za odgoj djece i mladeži u Puli stavlja se na teret silovanje dječaka jer nije obilazio spavaonice i obavljao nadzor ustanove, što je bio dužan činiti.

Ivan L. (53), odgojitelj u Domu za odgoj djece i mladeži u Puli, bit će kazneno prijavljen zbog propusta koje je učinio u noći sa 29. na 30. rujna. Te večeri, naime, dvojica štićenika doma, jedan u dobi od 15, a drugi u dobi od 13 godina, okrutno su zlostavljali dječaka romske nacionalnosti. Kako je utvrdila policija, dječaci su žrtvu silovali i tjelesno ozlijedili. Mučenje su okončali tetoviranjem riječi "cigo" na dječakovim leđima.

Divljanje maloljetnih korisnika doma stavlja se na teret Ivanu L. jer je propustio dužni nadzor korisnika, odnosno nije obilazio spavaonice, prostor ustanove i oko ustanove, što je bio dužan činiti na temelju Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu doma i sistematizaciji poslova te nije postupao sukladno Pravilniku o kućnom redu ustanove i nadzirao mir za noćnog odmora.

Za nesavjestan rad u službi, po Kaznenom zakonu, odgojitelju se može odrediti novčana kazna ili kazna zatvora do tri godine.

Zlostavljani dječak romske nacionalnosti premješten je u drugu ustanovu u Istri, a 15-godišnjak je priveden istražnom sucu, dok je 13-godišnji dječak pod nadzorom stručnih službi.

Komentara 6

BA
bakugan
11:06 22.10.2010.

otkaz mu treba dati i zabranu rada zauvijek. nek mete cestu i skuplja smeće.to su napuštena jadna djeca.nisu kriva što su se rodila.

MA
marvin02
14:25 22.10.2010.

Treba svakako kazneno goniti i počinitelje sodomizacije, bez obzira što su 15 i 13 godina. To je 6-it i 8-mi razred i \"djeca\" su u tim godinama prema mojem prisjećanju bila u stanju nanijeti ozbiljne ozljede, pa ih se prema tome treba i kazneno goniti sucem za maloljetnike. Sodomizacija romskog dječaka nije završila ubojstvom zato što sodomičari nisu mislili da će se malodobnom Romu vjerovati, ali česti su primjeri \"gay panike\" koji završavaju brutalnim ubojstvima sa komadanjem mrtvog tijela. Sjetit\' će se da si ubojstvom žrtve mogu uštediti prijavu vrlo brzo. Sodomizacija je krajnji stupanje verbalnog, psihološkog i fizičkog zlostavljanja, koje \"nadvisuju\" samo ubojstvo, komadanje trupla kao znak potpune kontrole nad žrtvom, te kanibalizam, apsorpcija pozitivnih kvaliteta žrtve u vlastitu osobu, potpuna kruna totalne dominacije. U IKSUT Amen.

Avatar gecdra
gecdra
16:49 22.10.2010.

Da su to napravili Hrvatu nebi se ni znalo,a nedaj bože da su silovali srbina ili židova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije