Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odbori

Javni poziv za šest članova 'Antikorupcijskog vijeća'

odbor za imenovanja
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
26.02.2016.
u 10:57

Rok za dostavu kandidatura je 15 dana od dana objave javnog poziva u Narodnim novinama. Kandidature moraju biti obrazložene, sa životopisima i uvjerenjima o nekažnjavanju.

Saborski Odbor za izbor, imenovanja i upravne poslove utvrdio je u petak javni poziv za imenovanje šest članova Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije iz reda poslodavaca, sindikata, nevladinih udruga, akademske zajednice, medija.

 Rok za dostavu kandidatura je 15 dana od dana objave javnog poziva u Narodnim novinama. Kandidature moraju biti obrazložene, sa životopisima i uvjerenjima o nekažnjavanju.

 Odbor je pravo na zastupnički paušal od 1.500 kuna mjesečno priznao za još šestero zastupnika, 'povratnika' iz izvršne vlasti.

 Potvrdio je i pravo na odvojeni život od 1.000 kuna mjesečno, među ostalima, i zamjeniku tajnika Sabora Ivanu Bukarici. To pravo sada koristi i 69 od 151 zastupnika, a hoće li ih biti više, vidjet će se, rečeno je na sjednici Odbora.

 Navedeno je i da pravo 'šest plus šest', dakle pravo na naknadu pune plaće šest mjeseci po osteku mandata, te polovicu kroz šest mjeseci, koristi 48 zastupnika.

 Odbor je Saboru predložio da predstojnicom Ureda predsjednika Sabora imenuje Antoniju Rimac Gelo, a da te dužnosti razriješi Đurđu Pralas. Rimac Gelo radila je u Vladinu Uredu za odnose s javnošću, a bila je i predstojnica Ureda potpredsjednika Sabora Tomislava Čuljka.

 U Upravni odbor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Odbor je, kao predstavnika Sabora, imenovao HDZ-ova Peru Ćosića.

 Odbor za pravosuđe utvrdio je prijedlog imenovanja članova iz Državnog sudbenog vijeća (DSV) i Državnoodvjetničkog vijeća (DOV) iz reda zastupnika. U DSV-u će tako sjediti Davorin Mlakar (HDZ) i Orsat Miljenić (SDP), a u DOV-u Dražen Bošnjaković (HDZ) i Josip Leko (SDP).

>> Matušić: Zašto DUUDI ignorira Antikorupcijsko vijeće?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije