Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prepoznaje ih

Odbjegli Wagnerovac tvrdi: Znam tko je odrubio glavu ukrajinskom vojniku sa snimke

Andrei Medvedev, a former commander of Russia's Wagner mercenary group looks on during an interview in Oslo
Foto: JANIS LAIZANS/REUTERS
1/3
13.04.2023.
u 16:43

Bivši Wagnerov borac Andrej Medvedev kazao je kako sa sigurnošću može prepoznati njihove nadimke, način govora i načine javljanja na radio

Nedavna snimka pogubljenja ukrajinskog ratnog zarobljenika od strane ruskih postrojbi vjerojatno je djelo grupe Wagner, zaključuje borac za ljudska prava Vladimir Osečkin. Osečkin, koji je osnivač Gulagu.net, projekta za zaštitu ljudskih prava, rekao je da je razgovarao o videu s Andrejem Medvedevom. Medvedev, bivši Wagnerov borac koji traži azil u Norveškoj, kazao je kako su osobe, koje na snimci odrubljuju glavu zarobljeniku, zasigurno pripadnici Wagnera. Osečkin tvrdi da je Medvedev "sa sigurnošću prepoznao svoje bivše kolege iz postrojbi Wagner grupe, prema njihovim nadimcima, načinu govora i načinu razgovora putem radija".

U razgovoru uživo putem YouTube-a spomenuo je i snimku iz 2017. godine na kojoj je prikazano smaknuće sirijskog ratnog zarobljenika, za koje kaže da su ga također počinili pripadnici Wagnera i na kojoj se mogu prepoznati sličnosti sa ovom iz Ukrajine. Osečkin je obećao 3000 eura nagrade za svaku informaciju koja doprinese definitivnoj identifikaciji osoba prikazanih na snimci.

VIDEO: Velika Gorica: Proletio autom kroz rotor

Komentara 2

HE
Herceg56
18:12 13.04.2023.

Ako i zna ovo se nedaje u javnost,može ga noć pojesti a ništa nismo saznali,Putin ove rješava sa lakoćom.

DE
Dečetnizator
17:16 13.04.2023.

Neki četnik plaćenik iz istočnog susjedstva. To su masovno radili po Hrvatskoj i Bosni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije