Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AKCIJA TEBRA

Odbijen prijedlog obrane optuženika: Sud smatra da su tajne snimke zakonit dokaz

Zagreb: Dolazak osumnjičenih za krijumčarenje droge, palež vozila i premlaćivanja
Patrik Macek/PIXSELL
22.07.2021.
u 19:38

Optužnica protiv Tomislava Sablje, Tomislava Sučića, Đorđa Vuletića i drugih podignuta je u srpnju 2020.

Snimke tajno snimljenih razgovora, tajno praćenje, međusobne komunikacije, pretrage, zapisnici s pretraga... Po stavu obrane optuženika u akciji Tebra, sve su to bili nezakoniti dokazi. Ili su prikupljeni na nezakonit način. Zbog toga su tražili da se svi ti dokazi i ono što je na temelju njih prikupljeno izdvoji iz spisa kao nezakonit dokaz.

No optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda, kojim je presjedao sudac Zdravko Majerović, takav je zahtjev obrana odbilo smatrajući da je riječ o zakonitom dokazima. Objašnjeno je da, primjerice, to što nalog suca istrage kojim se odobrava tajno praćenje i prisluškivanje nekog optuženika, po stavu obrane nije dovoljno opširno obrazložen, ne znači da je tu riječ o nezakonitom dokazu.

Na odluku optužnog vijeća obrana ima prva žalbe, o kojoj će odlučivati Visoki kazneni sud.

A dok se te žalbe ne riješe, neće se odlučivati o pravomoćnosti optužnice.

Optužnica protiv Tomislava Sablje, Tomislava Sučića, Đorđa Vuletića i drugih podignuta je u srpnju 2020., a njome ih se tereti za zločinačko udruživanje. U sklopu jednog kraka kriminalne skupine terete se za krijumčarenje tona marihuane vrijedne 11 milijun eura, a u drugom za paleže vozila i planiranje premlaćivanja nekih osoba iz GNK Dinamo.   

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije