Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nisu dobili potporu

Odbijen prijedlog da se Merčepu da "Medalja Grada Vukovara"

tomislav merčep (1)
Sanjin Strukić/PIXSELL
15.03.2012.
u 13:05

Iz stranke su istaknuli da žale što su vijećnici glasovali protiv njihova prijedloga.

Vukovarska podružnica HSP-a dr. Ante Starčević predložila je da se Tomislava Merčepa odlikuje "Medaljom Grada Vukovara", zbog, kako navode, "zasluga pri organiziranju obrane Vukovara i okolnih naselja te zaštiti civila od agresije tzv. JNA i srpskih paravojnih postrojbi na nedužne i nenaoružane stanovnike ovog dijela Hrvatske, za zasluge u obrani istočne Slavonije, za zasluge u Domovinskom ratu te za aktivno sudjelovanje u prvim demokratskim procesima u počecima stvaranja samostalne Republike Hrvatske".

Prijedlog da se Merčepu dodijeli medalja podnio je Robert Rapan, dopredsjednik podružnice Vukovar i gradski vijećnik HSP-a dr. Ante Starčević u Gradskom vijeću Grada Vukovara i član komisije za dodjelu javnih priznanja Grada Vukovara, priopćili su iz te stranke.

Sama komisija za dodjelu javnih priznanja ima 13 članova (4 HSP-AS, 7 SDP, 2 HDZ), a od nazočnih 12 članova šest je dalo potporu prijedlogu, a šest je bilo protiv.

Budući da prijedlog nije prošao na komisiji, Robert Rapan je na sjednici Gradskog vijeća održanoj 12. ožujka uložio usmeni amandman i zatražio da se ponovno glasa o njegovu prijedlogu da se odlikuje Tomislava Merčepa.

Od nazočnih 27 vijećnika potporu ovom prijedlogu dala su tri vijećnika HSP-AS i sedam vijećnika HDZ-a, dok je 17 vijećnika SDP-a i SDSS-a bilo protiv. Iz stranke su stoga istaknuli da žale što vijećnici, koji su glasovali protiv njihova prijedloga, nisu u Tomislavu Merčepu "prepoznali one vrijednosti i kvalitete koje smo im opisali i zbog kojih je svakako zaslužio da dobije ovo visoko priznanje."

Komentara 26

CA
campa
13:53 15.03.2012.

Tomislav Merčep je istinski junak domovinskog rata i dobro je da građani i branitelji nisu zaboravili njegove zasluge.On je žrtva politike koje velike sile sprovode na ovim prostorima a naši političari ih sprovode.Jedna točka njegove optužbe je zapovjedna odgovornost.Svjedoci smo zločina koji su se dogodili u Avganistanu gdje je sumanuti vojnik ubio 16 civila.Da li će i zapovjednik Američkih snaga u Avganistanu biti suđen za ovaj zločin.

Avatar guten_tag
guten_tag
14:14 15.03.2012.

međunarodni plaćenici i domaće jude za škude su vodili hajku protiv hrvatskog branitelja tome merčepa dok ga nisu lažno optužili . koja se brutalna agresija vodila protiv hrvatske i hrvatskog naroda najbolje pokazuje podatak da je u nekoliko mjeseci intenzivne agresije poginulo 15000 najboljih hrvatskih ljudi , 1100 se vodi nestali a sve stanovništvo , s okupiranog teritorija , je protjerano i njihova imovina opljačkana . jedan od onih koji se suprotstavio agresoru , i sam bio ranjen , je i tomo merčep . ovakva namještena suđenja i lažne optužbe su dio specijalnog rata protiv hrvatske i cilj je stvoriti kaos . u tome su sudjelovali i vlastodršci koji su instruirani i poticani da obave prljave poslove za naše neprijatelje .

KU
kukuriku
15:07 15.03.2012.

jusipovicú triba dati medalju za Vukovar,..jer je pomaga i \"odrzava\" zénske u \"civilnoj zastiti\" za vrime rata po Zagrebu i sklonistima !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije